Промяната“ дадоха извънреден брифинг в парламента. Говори номинираният за премиер

...
Промяната“ дадоха извънреден брифинг в парламента. Говори номинираният за премиер
Коментари Харесай

Киро се тресе от нерви! Номинираният за премиер акад. Денков: Би могло да има компромис за хартията

„ Промяната “ дадоха ексклузивен брифинг в Народното събрание. Говори номинираният за министър председател акад. Николай Денков.

Той стартира с новината, че в петък ще има още срещи със заинтригуваните партии.

„ След новогодишните празници каним още веднъж всички парламентарни групи, които са заинтригувани, да почистим текста и да го оформим като документ, именуван Програмна декларация и на 5 януари, тя да бъде включена в гласоподаване в пленарна зала. Ако тя не получи поддръжка, ние ще върнем мандата несбъднат “, сподели той.

И изясни, че в случай че тази декларация получи поддръжка, то едвам тогава ще се пристъпи и към разискването на имена за новия кабинет.

„ Има значение, само че в хода на диалозите, ще забележим “, разяснява той и отсроченото гласоподаване през днешния ден на антикорупционния закон.

„ В момента не водим с никого диалози за проектосъстав “, призна Денков по какъв начин вървят договарянията за държавно управление.

„ Със сигурност министрите би трябвало да бъдат специалисти в тяхната област “, продължи той и добави, че тези специалисти трябвало да бъдат и политически ангажирани с партиите в Народното събрание.

„ Има други значими аспекти, които ние би трябвало да решим. Би могло да има компромис да има хартиена бюлетина и протокол от машините. Има и други нюанси. Споменах някои от тях на срещата на 16 декември. Нека да проведем диалога и ще дадем тогава отговор на този въпрос “, съобщи Денков и дали измененията в ИК няма да са спънка при договарянията за нов кабинет.

Андрей Гюров добави, че в идващите дни щели, дружно с Николай Денков, да беседват с парламентарно показаните партии.

„ Ясно е, че предлагайки държавно управление на малцинството, ние се намираме в рискова обстановка. Вторият риск обаче е, Народното събрание да стартира да приема закони, които ние считаме за недобри за България. Това е риск, който не би трябвало да допуснем. Второто е вреда за България, Първият – за политическата партия “, още веднъж взе думата ученият.

Нека да проведем диалозите, когато имаме подготвен общ лист. Този стадий дори не е почнал, тъй като не сме получили дори и оферти, отговори Денков на въпрос на ПИК TV дали остава изискването на Демократична България да поддържат какъвто и да е кабинет, а точно – отстраняването на основния прокурор.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР