Промяна в Закона за здравното осигуряване беше внесена по спешност

...
Промяна в Закона за здравното осигуряване беше внесена по спешност
Коментари Харесай

Внесоха по спешност промяна в ЗЗО за избор на управител на НЗОК

Промяна в Закона за здравното обезпечаване беше импортирана по неотложност през днешния ден, поради. Законопроектът е подписан от депутата от ГЕРБ проф. Костадин Ангелов и цели при предварително освобождение на шефа длъжността му да бъде изпълнявана от подуправителя на Касата до избора на нов шеф. В момента този период е не по-дълъг от 6 месеца и изтича на 12 юли.

„ В настоящата нормативна уредба във връзка с други органи на ръководство, които напълно или отчасти се избират от Народното събрание, сходно времево ограничаване липсва. Към момента не са налице справедливи фактори и условия, които да обуславят нуждата от съществуването на съответен период в настоящите разпореждания на Закона за здравното обезпечаване за избор на нов шеф на НЗОК при предварително преустановяване на мандата “, написа в претекстовете към законопроекта

„ С цел гарантиране на резистентност и непоклатимост на здравноосигурителната система в Република България с Преходните и заключителните разпореждания на законопроекта се дава правно съображение на надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса да разпореди на подуправителя на Националната здравноосигурителна каса краткотрайно да извършва длъжността шеф на Националната здравноосигурителна каса до избора на нов шеф на Националната здравноосигурителна каса от Народното събрание, като се планува законът да влезе в действие от 12 юли 2023 година “, написа още в претекстовете.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР