Промяна в националния план за ваксиниране срещу COVID-19 внася за

...
Промяна в националния план за ваксиниране срещу COVID-19 внася за
Коментари Харесай

Правителството обсъжда промяна в националния план за ваксиниране

Промяна в националния проект за имунизиране против COVID-19 внася за утвърждение от държавното управление министърът на опазването на здравето професор Костадин Ангелов. Целта е предпочитано да бъдат имунизирани по избор членовете на изборната администрация.

Промяната във етапите на имунизирането е обвързвана с желанието да се обезпечи отбрана на към 80 000 души, които ще бъдат директно ангажирани с подготовката и провеждането на парламентарните избори, изясни министър Ангелов.

" Това са членовете на секционните изборни комисии, на мобилните комисии, на РИК, на ЦИК. Ще осигурим нужните ваксини ", сподели министърът.

Служители на Министерството на външните работи, които ще вземат участие в изборни комисии зад граница, също ще бъдат включени в групата, а лечебните заведения на ВМА в страната са подготвени да имунизират предпочитаните групи.

Очаква се също по този начин да бъде утвърдена план-сметката за изборите, като ЦИК към този момент предложи да се завишат възнагражденията на членовете на изборните комисии поради риска от ковид.

Също по този начин министрите ще одобрят средства за покриване на вредите от последните наводнения в страната и би трябвало да се произнесат по настояването на концесионера на летищата в Бургас и Варна за изменение и допълнение на концесионните контракти, подписани през 2006.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР