Промяна в интерфейса на YouTube ще донесе ползи на създателите

...
Промяна в интерфейса на YouTube ще донесе ползи на създателите
Коментари Харесай

YouTube дава силен тласък на кратките видеа


Промяна в интерфейса на YouTube ще донесе изгоди на основателите на видео наличие и потребителите (снимка: CC0 Public Domain)

Екипът на YouTube създава нова функционалност, която има капацитет изцяло да промени метода, по който потребителите сърфират във видео портала. Това е част от продължаващите старания на YouTube да усъвършенства ангажираността на потребителите и да форсира откриването на наличие.

Уеб интерфейсът на YouTube стратегически нарежда въртележката (carousel) Shorts като пробен детайл, което е огромна смяна в метода, по който потребителите имат достъп и взаимодействат с малко видео наличие.

Shorts притегля приблизително по 70 милиарда гледания всеки ден, по данни на Гугъл. Повече от 25% от каналите в партньорската стратегия на YouTube обезпечават доходи от наличието си.

Мобилните устройства постоянно са били комфортни за гледане на Shorts. Филмите са в портретна ориентировка и в случай че решите да не гледате цялото 60-секундно парче, можете да плъзнете нагоре, с цел да видите идната лента. Но по-голямата част от екрана на устройства с огромен екран като компютри и тв приемници се губи.

Сега уеб потребителите на YouTube получиха достъп до въртележката на Shorts за тестване. Тя се демонстрира на видно място на началната страница на YouTube, когато се гледа от уеб браузър. Със своята деликатно подбрана сбирка от изложени късометражни филми, тази въртележка дава на посетителите елементарен и прелъстителен способ за намиране на къси видеа, които дават отговор на техните ползи.

YouTube взе премерено решение да се възползва от голямата известност на видеосъдържанието в къса форма, като включи въртележката Shorts в уеб интерфейса на уеб страницата. Късометражните филми стават все по-често срещани в обществените медии, с помощта на появяването на уеб сайтове като TikTok и Instagram Reels, привличайки фенове от целия свят.
още по темата
YouTube се надява да задоволи изменящите се потребителски усети и да усили ангажираността и задържането на потребителите на уеб страницата, като направи Shorts по-естествена част от преживяването при сърфиране, отбелязва Android Police.

Достъпността на тази нова функционалност е едно от главните ѝ преимущества. Потребителите към този момент не би трябвало да посещават различен уебсайт или раздел, с цел да получат огромно многообразие от къси материали, защото въртележката Shorts е интегрирана напряко в началната страница на YouTube.

Този способ прави нещата по-удобни и предизвиква инцидентното научаване за забавни видеа, като разрешава на потребителите да попаднат на тях в Shorts. Освен това позиционирането на въртележката на Shorts в уеб интерфейса дава на основателите нови способи за свързване с по-широка публика.

Видното разположение на Shorts на уеб страницата усилва вероятността за видимост и привличане на гости от доставчиците на наличие. Изгряващите създатели, които желаят да усилят своите почитатели и обсег, може да намерят тази видимост за потребна.

Въпреки че платформата към момента тества новата функционалност, до момента и потребителите, и основателите са реагирали най-вече позитивно. По-голямата публика разрешава на основателите да показват по-лесно творбите си, защото потребителите имат достъп до Shorts непосредствено от уеб страницата. Ако стане известна, YouTube може да направи тази нова функционалност непрекъсната, затвърждавайки позицията си на водещ източник за къси видеоклипове.

Методът на проби и неточности, който YouTube ползва с въртележката Shorts, демонстрира отдаденост на нововъведенията и потребителското преживяване. YouTube желае да направи по-полезно сърфирането за доста хора по света, като усъвършенства откриваемостта и достъпността на късите видеоклипове.

Създателите на наличие също ще имат спомагателни шансове да бъдат видени и да процъфтяват. Интересно е да забележим по какъв начин тази функционалност се развива по време на тестването и дали ще стане общоприета част от YouTube.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР