“Промяна на законодателството и въвеждане на задължително извеждане и ограничаване

...
“Промяна на законодателството и въвеждане на задължително извеждане и ограничаване
Коментари Харесай

Поход за семейството: Насилниците вън от дома, но само ако има кой да се грижи за жертвите

“Промяна на законодателството и въвеждане на наложително извеждане и ограничение на насилника от вкъщи , а не на насиленото дете или различен член на фамилията, с изключение на в случаите, когато няма кой различен да се погрижи за почтените членове на фамилията ". Това е едно от предложенията на Националната асоциация " Поход за фамилията " за нова тактика за развиване на фамилията и детето в България.
Предложения в границите на 14 страници и касаят спряната поради изключително мощни във Фейсбук митинги Национална тактика за детето. Обсъжданията по нея бяха спрени персонално от премиера Бойко Борисов.
В претекстовете към това предложение е написано следното: " Извеждането на насиления, а не на насилника е наложена неверна процедура. Ако в едно семейство има принудител, то вярно е да се извежда и лимитира насилникът, а не почтеният принуден, тъй като другояче останалите членове на фамилията остават да живеят с насилника в същото семейство и са застрашени ". В този дух се оферират и санкции за обществени, извели дете от обещано семейство, " без да са били налични съответните предпоставки, разказани в закона ".
Друго впечатляващо предложение касае половото образование на децата – предлагането е да не се научава за сексуалността в учебно заведение, а от родителите, които да вземат материали от персоналния доктор, с цел да могат да станат учители на тематика секс .
В категорично прессъобщение от самодейността акцентират, че държавни чиновници и представители на неправителствени организации, поддръжници на плана, са си разрешили да квалифицират несъгласните с плана родители като нечетящи, некомпетентни, злонамерени, подкупени и други сходни избрания, а това е обидно и не основава условия за естествен разговор. Иначе на уеб страницата на самодейността първото нещо, което е посочено като цел на Похода на фамилията на 9 юни, е " да се застъпим за одобряване на фамилията, учредено на брачния съюз сред един мъж и една жена, като съществена градивна единица на всяко общество и най-хубавата среда за развъждането и развиването на децата ", както и " да се противопоставим на опитите за посягане върху българските деца, посредством въвеждането на джендър-образование, джендър и ЛГБТ политики в и/или отвън просветителната система, като посочим следствията от тях в други страни ".
За фамилията като цяло
Сред предложенията какви цели да има в новата тактика, озаглавена " Национална тактика за фамилиите и децата ", преди всичко е понижаване на Данък добавена стойност за храните, медикаментите, книгите и учебниците. Освен това – по-ниски налози за жилище и кола за фамилии с 3 или повече деца, благоприятни условия за нисколихвени заеми за пускане на бизнес, като тук няма категорично конкретизиране за кои тъкмо семейства това да е алтернатива и се основава усещане, че става въпрос за всички, електронна здравна карта, поощряване на кърменето, достъп на бащата до новороденото незабавно след раждането, основаване на указател на бременностите и абортите. Предлага се и двойки с цивилен брак по-лесно да осиновяват, в сравнение с такива без брак .
По отношение на образованието личат следните оферти - по-лесни условия за отваряне на частни детски градини и учебни заведения , като концепцията е да има обезпечени ваучери от страната и да се доплаща единствено в случай че в съответното образователно заведение цените са по-високи.
Интересен миг в предложенията е да се върне оценката за държание – нещо, което имаше по време на комунизма. Настоява се и за осведомено единодушие от страна на родителите за всяка анкета, която Неправителствени организации организира в учебно заведение. Точно освен това предложение е даден образец - за импортирано предложение в този дух за изменение на закона от, създател и ръководител на Института за съвременна политика. Цеков е един от членовете на Правния съвет на президента Румен Радев, беше и претендент за народен представител на Българска социалистическа партия през 2014 година, като беше депутат на Национална движение „Симеон Втори" и зам.-председател на партията на Емил Кошлуков - " Новото време ".
За децата съответно
Доброволната приемна грижа да е пред платената, гласи първото предложение, само че няма приложена статистика на опит какъв брой съответстващо е това т.е. ще има ли задоволително доброволци. Освен това – да може по-лесно да осиновяват родственици на имащото потребност дете.
По отношение на образованието – да има часове по морал и нравственос още в предучилищна възраст, като всеки час да се приказва или написа есе за обидите, лъжата, кражбата, завистта, протеста, само че " съобразено с възрастта ". Очакваният резултат е да се научат децата да разсъждават що е то положително и зло. Иска се и да се вкарат проби, сходни на PISA и SAT, да има способ за оценка какъв брой огромна може да е една паралелка с възпитаници, с цел да не страда образованието им заради неспособност да им се обърне задоволително внимание.
Впечатление прави и настояването възрастта „ за полово единодушие “ да стане 16 години и да не може пълновръстен да има връзка с малолетен, в случай че разликата в годините им е повече от 3 години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР