Промяна към по-добро в държава без премиер Бойко Борисов и

...
Промяна към по-добро в държава без премиер Бойко Борисов и
Коментари Харесай

Този път няма да им се размине. Какво искат протестиращите?

Промяна към по-добро в страна без министър председател Бойко Борисов и без Иван Гешев основен прокурор. И то с експлицитното конкретизиране, че тези оставки не биха били задоволителни, в случай че моделът на взаимозависимост сред политици, правосъдна власт, олигарси и медии в България не бъде преустановен. Така могат да се обобщят настояванията на протестиращите, които към този момент съвсем месец организират шествия, манифестации, блокади в София и други градове в страната, а и отвън нея.

Част от недоволните в София признават, че излизат на улиците от обезсърчение – тъй като " по този начин не може повече ". Други са обзети от вяра, че този път " България ще стане " скучна страна ", в която хората се усещат добре ". Някои отхвърлят да застанат пред камера, тъй като са уверени, че " всички медии манипулират ", само че въпреки всичко, отвън обектива, споделят за какво са на площада.

" Искам да се прибера вкъщи "

" След толкоз време в чужбина родината ми залипсва, само че за жалост - не и страната. Затова стачкувам през днешния ден – против корупцията, против мафията и за електронното гласоподаване. За да може младежите като мен, да изразят гласа си с вярата, че някой ден ще можем да се върнем. Защото за нас има бъдеще в България, само че не на този стадий ", споделя момиче, което живее и учи във Франция.

" Искаме законът да важи както за мен и за вас, по този начин и за хората, които ръководят. Протестираме против корупцията в това ръководство – Борисов, Гешев, Пеевски, Доган (...) Те ще подадат оставка, тъй като този път няма да се махнем отсам, до момента в който това не стане. Този път няма да им се размине. Край, завърши ", споделя един от протестиращите в София. Убеден е, че законите са едни за " техните хора " и другите за " елементарните ". Той прави паралел сред сегашните митинги и тези през 2013 година и счита, че тогава процесът е останал недовършен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР