Промяна бизнес модела, налива 38 млрд. евро за раждането на

...
Промяна бизнес модела, налива 38 млрд. евро за раждането на
Коментари Харесай

Реформа Путин за богата Русия

Промяна бизнес модела, налива 38 милиарда евро за раждането на образована междинна класа Смени Медведев с Мишустин, новият министър председател стартира огромна стратегия за цифрова стопанска система
   " Направихме доста, макар че от време на време ни беше доста мъчно. Действахме в полза на хората, само че новите задания, сложени от президента, изискват нови подходи ". Това написа досегашният министър председател на Русия като признателност при раздялата си с сътрудниците от кабинета. Думите се появиха в обществената мрежа ден след едночасовата тирада на президента Владимир Путин пред Федералното заседание, която постави завършек на ерата Медведев и отвори вратата за огромни публични промени в навечерието на огромната годишнина от Деня на успеха.
Речта му разпали международните конспирации дали  с обявените промени в Конституцията той приготвя пожизненото си ръководство на Русия с увеличени пълномощия на Държавния съвет или трасира пътя на комфортен правоприемник, който ще
би трябвало да работи в условия на неразбираема компилация сред мощна президентска и засилена парламентарна република.

ВИЖ ОЩЕ: 6 аргументи Путин да уточни Мишустин

Но, до момента в който политическите пластове занапред ще се намесват, водещи ще са измененията в стопанската система, които в речта на Путин бяха маркирани, а след светкавичния избор на новия министър председател към този момент започнаха а получават конкретика.  

Повече пари за децата и бедните

Путин изясни в словото си за какво страната през последните години по този начин гневно се е борила за макроикономическа непоклатимост, бюджетен остатък, ниска инфлация и външен дълг и не е жалила пари за армията и ВПК. Всичко това било нужно, с цел да се основат условия, в които външните стопански или военни закани да не могат да попречат на най-главното – вътрешното развиване и просперитета на Русия.
И увери, че към този момент има задоволително пари за осъществяването на амбициозните демографски, инфраструктурни, медицински, научни и стопански стратегии.
Главният приоритет е решение на демографския проблем. Путин анонсира серия от ограничения, които целят значително усъвършенстване на икономическото състояние на фамилиите с деца – увеличение на майчинските за второто дете, повече пари още при раждането на първото бебе, тъй че фамилиите да могат да си разрешат и последващо. Евтини заеми - до 2 % рента, за младите фамилии с две деца и опрощаване на част от заемите на тези с три. Препоръча на баните с държавно присъединяване да се вслушат в думите му.
Предвиждат се и спомагателни добавки за всички деца от три до 7 години за небогати фамилии, както и безвъзмездна храна на учениците в началните класове.

Ускорено и изпреварващо развиване на стопанската система

Подобряване на демографската обстановка и повдигането на виталния стандарт вървят ръка за ръка с проекта за ускорено развиване. Целта е растежът на съветската стопанската система освен да догони, а да изпревари средногодишния международен растеж. Президентът освен планува смяна на отрицателния тренд, само че и пренастройка на цялостния капиталов цикъл на стопанската система. Заложени са тласъци като държавни запаси, които ще бъдат пренасочени както за инфраструктурни планове, по този начин и във високотехнологични предприятия.

Облекчения за бизнеса, само че засилена обществена интензивност

Путин показва нуждата от по-тясна връзка сред науката и бизнеса. Финансирането би трябвало да се прави на основата на най-хубавите международни стандарти.
Настоява да се снеме риска от софтуерните бизнесмени, тъй че неудачната реализация на концепциите им да не се таксува към този момент като нецелево употребявани средства с опция за гонене с наказателни ограничения.
Тоест, би трябвало да се основат такива правни и финансови условия, които да подтикват развиването на стартъпите и новаторските компании.
За сметка на тези облекчения, Путин изиска от бизнеса нараснала обществена отговорност и дейна работа с просветителната система, тъй че да се развиват специалности, които са съответстващи на действителната стопанска система.

Качествено обучение и опазване на здравето
 
Путин озвучи целия набор от ограничения за възстановяване на виталния стандарт, изключително на младите, като дружно с помощите за децата, акцента върху локалните университети и възстановяване на районните поликлиники, като прибави и задачата за бързо създаване на безвъзмезден интернет в цялата страна.
Обеща и по-високи заплати на класните ръководители, само че желае от тях качество на образованието и предпазване на полезностите на децата, дружно с тематиката за опазване на историческата памет и националния суверенитет и с акцент за ролята на Русия във Втората международна война.
За да се развиват по-добре районите, той изиска по-голяма роля на губернаторите и по-добра връзка сред локалната и централна власт.
Социалните задължения на Путин ще струват  460 милиарда рубли тази година и близо 4 трилиона рубли през идващите четири години, като сумата се равнява на към 58 милиарда евро. А министър председателят, който ще я реализира е ослепителен админ и не е политик - Михаил Мишустин. Досегашният данъчен номер едно е малко прочут отвън Русия, само че

 Мишустин влиза в Кремъл с исторически връх

- събраните през 2018 година данъчни доходи са най-големите в цялата най-нова история на Русия - 21,3 трилиона рубли.      
Още на първите си срещи с депутатите той оповести и новата си програмата - Тя ще е " за обществена правдивост, учредена на обичайни полезности и ориентирана към по-високи приходи и витален стандарт ". А първият пакет от закони, които той изиска от депутатите, е за отбрана и насърчаване на капиталовложенията и понижаване на административните бариери за бизнеса.
Мишустин разгласи, че с цел да се доближат посочените от Путин цели, е належащо опазване на макроикономическата непоклатимост,  акумулиране на спомагателни приходи, стриктно  разплащане на разноските и преодоляване на инфлацията до 4 % годишно.
Той упорства за същински пробив в дигитализацията на действителния бранш, усъвършенстван капиталов климат и обезпечено устойчиво финансиране за стопанската система още от април.

Десни възгледи, закостенял метод

Мишустин се разгласи срещу лансираната от депутати концепция за отписване на задължения, тъй като това ще докара вълна от банкрути. " Все отново съм бил до момента данъчен номер едно ", сподели недвусмислено Мишустин, само че добави, че дружно с Централната банка ще се търсят ограничения за понижаване на задлъжнялостта на руснаците.

Бъдещето е в плана " Цифрова стопанска система ",

като преди всичко, съгласно него, това е внедряването на цифровите технологии.
" Светът е на прага на огромни промени. Трансформацията, за която приказваме в този момент, ще засегне всички браншове на стопанската система.
Ако погледнете 20 години обратно листата на 20-те международни компании по пазарна капитализация, ще видите, че единствено Microsoft резервира мястото си в днешните ранглисти, а компании като Coca-Cola и Wallmart към този момент не са в топ 40 на най-големите компании.  
В новите 20 компании — на практика са всички цифрови колоси ", сподели министър председателят.
Според него държавното управление ще претърпи " съществени " промени, само че преди този момент те ще се обсъдят с депутатите, тъй като касаят както структурата, по този начин и персоналния състав, с по-малко на брой вицепремиери.

Богатите да оказват помощ на 20 млн. небогати

Мишустин не възнамерява да сменя пенсионната промяна: " Нищо няма там да докосвам ". Обяви се  обаче срещу национализацията на добивната индустрия, както желаеха комунистите.
Заяви, че няма да вкарва прогресивна канара на подоходното облагане. А на въпроса за приходите на богатите и свръх богатите, той отговори, че това би трябвало да се реши по различен метод - " с повече бистрота в работата им с по-голяма отговорност, в това число обществена ".
Негов приоритет е да се помогне на 20 милиона небогати. " В Русия не съществува междинна класа ", добави той, само че отхвърли концепциите за събаряне на налозите за тези с ниски заплати.
 
Всички семейства - в осведомителна система

Всички фамилии в Русия в продължение на 2 години ще бъдат вкарани в обща осведомителна система. И приходите им ще бъдат оценени, с цел да се реши дали е належащо включването им в стратегия за адресна обществена помощ.
Контролиране на всяко семейство, изречено от устата на данъчния, който направи рекордна събираемост, звучи колкото безапелационно, толкоз и плашещо за хората.
Но това ще е на втори проект. Още занапред той стартира с цялостна проверка за всички национални планове, с цел да види за какво има забавяния.
И с смяна в опазването на здравето, положението на което той назова " Тъжно ".
Още в първия си работен ден Мишустин раздвижи борсата. Похвали " Яндекс ", даде обещание поддръжка за компанията и акциите й скочиха с 20 % на борсата.
Отсега е ясно, този министър председател няма да единствено да цитира Путин. А дали пътят му на министър-председател ще продължи и след посочените 6 месеца, зависи от резултатите. Според " Форбс " промяната на Медведев е провокирана точно от  недостатъчността им.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР