>Промяна беше най-често използваната дума в дискусиите. При обявяването на

...
>Промяна беше най-често използваната дума в дискусиите. При обявяването на
Коментари Харесай

Варненски депутат: Брекзит показва, че разединението е най-лошата възможност пред ЕС

>
" Промяна " беше най-често употребяваната дума в полемиките. При оповестяването на референдума във Англия през 2016 година множеството от нас не допускаха, че е допустимо разделяне в Европейски Съюз. Днес сме изправени пред голям брой опасности и неясноти по отношение на " развода " с Кралството: ще се реализира ли съглашение и какво ще е то, по какъв начин ще се реализира съдействието в сферите на защитата, търговията и финансите ", уточни Павел Христов.

По думите на варненския народен представител мнозина от участниците в конференцията са изразили опасения, че вероятно обновяване на граничните контролни пунктове сред Република Ирландия и Северна Ирландия би могло да сътвори спънки пред мирния развой в региона. " Не липсват и паники, свързани с вероятен растеж на контрабандата, трафика на хора, опиати и прочие Само в границите на 4 км има 12 прекосявания на границата сред Република Ирландия и Северна Ирландия. Новоизградени с еврофинансиране пътища на процедура ще бъдат прекратени, ще разделят обитаеми места. Смята се, че по цялата граница има към 280 сходни пресечни точки. Това е съществено предизвикателство, тъй като след Брекзит въпросната граница ще остане външна за Европейски Съюз ", разяснява още варненският народен представител.

Той добави, че Лондон е главен финансов център в Европа, заради което отделянето на Англия открива редица въпроси пред развиването на икономическите услуги и комерсиалните връзки, а също и пред решаването на някои логистични проблеми.

" Анализът на аргументите, довели до Брекзит, неизбежно изисква да се регистрира и ролята на подправените вести и популизма, които са взели превес и са съдействали за тази развръзка. Политиците от района искрено признават, че постоянно едни и същи вести се интерпретират по радикално друг метод в Кралството и в Ирландия ", посочи Павел Христов.

В диалог с ръководителя на фондация " Ханс Зайдел " проф. Урсула Менле и с Мартин Хейдън, ръководител на ирландската партия Файн Гаел, бе разисквана и високата цена, която дребни страни като България и Република Ирландия заплащат поради глобите против Русия. " С сътрудниците обаче сме безапелационни, че европейската взаимност и единение са най-важни в този миг. Именно към този извод се обединихме всички участници в конференцията ", заключи националният представител от Политическа партия ГЕРБ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР