Промоутърът на световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа -

...
Промоутърът на световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа -
Коментари Харесай

Първо Паркър после Уайлдър за Джошуа, поради финансови причини

Промоутърът на международния първенец в тежка категория Антъни Джошуа - Еди Хърн - разгласи, че възнамерява боецът му първо да се изправи против Джоузеф Паркър, а по-късно Дионтей Уайлдър през 2018 година. Причината, по думите на Хърн, е по-скоро финансова.

 Пресконференция на Антъни Джошуа и Кубрат Пулев в Кардиф @@@Джошуа е международен първенец на Международната боксова федерация и супершампион на Световната боксова асоциация, до момента в който Паркър е притежател на пояса на Световната боксова организация, а Уайлдър - на Световния боксов съвет.

“В идващите няколко седмици се надявам да сме подготвени с договарянията с хората на Джоузеф Паркър, въпреки че има разминавания. Те не са съгласни на 30% от портфейла на мача, само че в случай че получат 35%, това са към 7-8 милиона $ за Паркър. Това ще значи, че Джошуа ще вземе същите пари като за успеха над Карлос Такам, а би трябвало да са повече, когато приказваме за сплотяващ трофеи мач”, разяснява Хърн, визирайки към 15-те милиона, които Джошуа прибра при 20-ата си победа на профи кръга.

“Също по този начин ще имаме повече учредения да отклоним предлагането на Уайлдър, който цели дялба 50-50. При съществуване на три пояса от четирите пояса при нас ще е по-лесно да му кажем, че такова нещо няма по какъв начин да стане”, разяснява Хърн пред Sky Sports.

Ако заради някаква причина договарянията с Паркър се провалят, Джошуа ще насочи вниманието си към формалния кандидат за купата му във версия WBA Дилиън Уайт или вероятно мач в Съединени американски щати против Джарел Милър.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР