Промоутърът на краля в тежката категория на професионалния бокс Антъни

...
Промоутърът на краля в тежката категория на професионалния бокс Антъни
Коментари Харесай

Вече има дата на сблъсъка Джошуа - Паркър


Промоутърът на краля в тежката категория на професионалния бокс Антъни Джошуа Еди Хърн разгласи публично датата на дуела против първенеца на Световната боксова организация (WBO) Джоузеф Паркър.

Чрез профила си в обществените мрежи Хърн разкри, че двамата боксьори ще се изправят един против различен на 31 март, а сцена на конфликта ще е стадион “Принсипалити ” в Кардиф. Двубоят ще е съединителен за купите в тежка категория, като Джошуа ще опита да завоюва четвъртия си шампионския пояс.

Британецът към този момент разполага с три – тези на WBA, IBO и IBF, като преди време той призна, че главната му цел е да стане първият боксьор в историята на тежка категория, който има и петте шампионски пояса.

Освен купата на Световната боксова организация (WBO), която е владеене на Джоузеф Паркър, Джошуа се е прицелил и към тази на Световния боксов съвет (WBC), която сега се държи от американеца Дионтей Уайлдър.

Междувременно Джошуа взе отношение към държанието на Паркър, който непрекъснато омаловажава достиженията му.

“Няма да стисна ръката на Паркър след мача. Но ще го накарам да ме почита. Ще ме зауважава, като го пребия. Знам за някои от нещата, които приказва за мен. В спорта има хора като Роджър Федерер, Анди Мъри, Люис Хамилтън, Кристиано Роналдо, Меси, ЛеБрон Джеймс… и има хора като Паркър - той просто не може да се управлява и няма нищо спортсменско в себе си.

Но съм приел, че е подобен, ще го пречупя. Не е съществено да се твърди, че щом има здрава брадичка, няма да съумея да го победя. Карлос Такам почна да се уморява, когато започнах да го блъскам в тялото, тъй че тъкмо това ще направя и с Паркър - ще го блъскам в тялото, щом има здрава глава, като по този начин ще печеля конфликта ”, сподели Джошуа пред Sky Sports.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР