Промоционална лихва от 2.9% за първата година по универсалния си

...
Промоционална лихва от 2.9% за първата година по универсалния си
Коментари Харесай

Агрион Финанс раздава кредити с промоционални условия

Промоционална рента от 2.9% за първата година по универсалния си ипотечен заем предлага профилираното сдружение за аграрни заеми „ Агрион Финанс “. Според специалисти по кредитиране това е едно от най-ниските равнища на пазара на заемите. Преференциалните условия важат за заеми в евро, като минималният период е 5 години. От компанията прецизираха, че след приключване на първичните 12 месеца, оскъпяването е 8.5% на годишна база. Гратисният интервал за заплащане по главницата също е 1 година.

За да се възползват от изгодните  изискванията, земеделските производители би трябвало да посетят щанда на „ Агрион “ по време на интернационалното ревю „ БАТА АГРО “, което се организира в Стара Загора от 15-18 май. Там искащите ще получат специфичен промо код, с който  ще могат да аплайват за финансиране в някой от районните офиси на сдружението. Промоцията е годна до 18 юни 2018 година, споделиха от компанията, която е дъщерна на водача в ръководството на аграрни активи „ Агрион Инвест “.

Земеделските производители могат да обезпечат заема си със земя или други недвижими парцели, като процентът на финансиране може да доближи до 80% от размера на пазарната оценка на  поземлените активи. Това е един от най-високите проценти финансиране на пазара на аграрни заеми сега, настояват пазарни анализатори. Друго съществено облекчение за фермерите е, че остойностяването на земята е изцяло гратис за кредитополучателя и се прави от специалистите на  компанията. Вноските могат да се разсрочат за интервал от 15 години.

Изчисленията на специалистите от „ Агрион Финанс “ демонстрират, че финансовият резултат за земеделските производители от промоционалната рента може да доближи 5 600 евро. Пълните условия по ипотечния заем и останалите благоприятни условия за финансиране може да се открият на адрес http://agrion.bg/bg/finance. Експертите по кредитни услуги, които са на щанда на „ Агрион “, са подготвени да разяснят на всички искащи опциите, които заемът обезпечава, както и процеса за кандидатстване и утвърждение.

  „ Основната ни цел е да осигурим на дребните и междинни производители омекотен достъп до финансиране, което ще им помогне да развиват по ефикасно и съвременно земеделие “, споделиха от „ Агрион Финанс ”.

За разлика от другите кредитни институции в България, процедурата за кандидатстване е оптимално опростена. Не се изисква откриването на спомагателни сметки, застраховки, въвличането на поръчители и съдлъжници. Няма условие и за разработка на  подробни бизнес проекти, доклади и разбори. Кандидатстването е без такса ангажимент и такса за разглеждането на документи. Няма разноски за оценка на обезпечението, а периодите за кандидатстване са доста съкратени спрямо обичайното банково кредитиране. Компанията няма ограничавания за бранша, в който работи земеделският производител.

Подобни са изискванията и за създадения от „ Агрион Финанс “ заем за оборотни средства, а при лизинга на земеделска земя, обезпеченото финансиране може да доближи 100%. Оценката за парцела се прави от специалистите на „ Агрион “ и е безусловно безвъзмездна за земеделските производители. Ако тя съответствува с цената на имота,  фермерът непосредствено стартира да погасява лизингови вноски. Така на процедура земеделецът може да стартира да си заплаща лизинговите вноски, без да влага лични средства като самоучастие.

Покупката на земя е измежду най-честите претекстове за тегленето на заеми от фермерите. Фермерите постоянно теглят заеми и поради закупуването на земеделска техника или за финансови разноски. Това излиза наяве от изследване на настройките на земеделските производители, направено от „ Агрион “. Част от фермерите, обаче, не могат да отговорят на комплицираните условия на огромните банкови институции и все по-често търсят различни източници на финансиране в лицето на профилираните кредитни сдружения, където процедурите са оптимално опростени, а периодите са доста по-кратки. Според проучването на „ Агрион “ всеки трети аграрни производител е податлив да ипотекира земята си, с цел да вземе заем, който да обезпечи бизнеса му. Жителите на столицата и другите огромни градове са по-склонни да теглят заеми, като най-активни са земеделците сред 35-44 години, които разчитат на механизирана обработка на земята и следват най-новите трендове в земеделието.

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР