Промишленото производство през юли се свива с 0.9% спрямо година

...
Промишленото производство през юли се свива с 0.9% спрямо година
Коментари Харесай

Промишленото производство се свива с близо процент

Промишленото произвеждане през юли се свива с 0.9% по отношение на година по-рано, демонстрират календарно изгладените данни на Националния статистически институт. Спрямо юни обаче има растеж от 0.8%.

На годишна база спад има в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 2.4%, и в преработващата индустрия - с 1.1%, а растеж - в добивната индустрия - с 4.4%.

По-значително понижение в преработващата индустрия има при производството на железни произведения, без машини и съоръжение - с 19.2%, производството на облекло - с 8.4%, производството на текстил и произведения от текстил, без облекло - с 6.9%, производството на съществени метали - с 5.1%.

Най-голямо нарастване е регистрирано при производството, некласифицирано другаде - с 29.5%, производството на транспортни средства, без коли - с 25.8%, печатната активност и възпроизвеждането на записани носители - с 18.3%, производството на лекарствени субстанции и артикули - с 13.4%.

Спрямо юни нарастване по отношение на предходния месец е записано в добивната индустрия - с 6.9%, и в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 1.4%, а понижение - в преработващата индустрия - с 0.1%.

По-значителен спад в преработващата индустрия се следи при ремонта и инсталирането на машини и съоръжение - с 12.5%, производството на текстил и произведения от текстил, без облекло - с 6.6%, обработката на кожи; производството на обувки и други произведения от обработени кожи без косъм - с 5.4%.

По-съществено нарастване е записано при: производството на тютюневи произведения - с 39.8%, производството, некласифицирано другаде - с 11.9%, производството на транспортни средства, без коли - с 11.2%, производството на лекарствени субстанции и артикули - със 7.1%.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР