Промишленото производство през май остава на равнището от април 2019

...
Промишленото производство през май остава на равнището от април 2019
Коментари Харесай

Промишленото производство нараства с 0.6% годишно през май

Промишленото произвеждане през май остава на нивото от април 2019 година и нараства с 0.6% по отношение на май на предходната година, сочат предварителните данни на Националния статистически институт.

За месец в добивната индустрия е записано нарастването е с 9.5%, до момента в който в преработващата индустрия има спад с 0.4%, а в енергетиката - с 0.1%.

По-значителен спад в преработващата индустрия се следи при: ремонта и инсталирането на машини и съоръжение - с 8.4%, производството на компютърна и информационна техника, електронни и оптични артикули - с 4.4%, производството на съществени метали - с 3.9%. По-съществено нарастване е записано при: производството на тютюневи произведения - с 15.4%, обработката на кожи; производството на обувки и други произведения от обработени кожи без косъм - с 11.3%, производството на мебели - със 7.1%, производството на химични артикули - с 6.0%.

Спрямо май 2018 година добивната индустрия е с растеж от 9.7%, а преработващата - с 0.9%. В енергетиката има спад с 5.4%.

За година с най-голямо нарастване на производството е печатната активност и възпроизвеждането на записани
носители - с 22.8%, производството на транспортни средства, без коли - с 20.4%, обработката на
кожи; производството на обувки и други произведения от обработени кожи без косъм - с 11.6%, производството на коли, ремаркета и полуремаркета - с 10.0%. Най-голямо понижение е регистрирано при: производството на съществени метали - с 16.0%, производството на железни произведения, без машини и съоръжение - с 14.1%, производството на мебели - с 8.2%, производството на облекло - със 7.3%.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР