Промишлените титани United Launch Alliance и SpaceX сключиха договори за

...
Промишлените титани United Launch Alliance и SpaceX сключиха договори за
Коментари Харесай

Space X и ULA сключиха договори с Пентагона за $650 милиона

Промишлените титани United Launch Alliance и SpaceX подписаха контракти за изстрелване на спътници за Военновъздушни сили на Съединени американски щати с обща сума към $650 милиона. Информацията разгласява Пентагонът предходната сряда.
Договорът на United Launch Alliance е в размер на $335 милион и включва извеждането в космоса на два галактически кораба, обозначени като AFSPC-8 и AFSPC-12. Очаква се, че тези изстрелвания ще се състоят през месеците март и юни 2020 година от Кейп Канаверал.

Доскоро United Launch Alliance ( ULA ) бе безспорен монополист по повод националната сигурност на Съединени американски щати. Монополът на ULA завърши, когато SpaceX стартира да се бори за извеждането в орбита на потребен товар в полза на военните и специфичните служби. Първото изстрелване бе осъществено през месец май 2017 година, по поръчка на Националното разследващо ръководство. Това бе секретният спътник NROL-76. Засега SpaceX не може да се похвали с надеждността, реализирана от ULA и компанията на Илън Мъск изстрелва единствено евтини спътници.

Но по-ниската цена на галактическите полети на SpaceX победи ULA. През 2016 година Военновъздушни сили на Съединени американски щати подписаха контракт със SpaceX за $83 милиона, в границите на който бе изведен GPS III. През март 2017 бе извоюван още един контракт за $96,5 милиона за извеждането в орбита на спътника GPS 3.

Миналата сряда SpaceX подписа контракт с Военновъздушни сили на Съединени американски щати за $290 милиона. В рамките на този контракт ще бъдат изстреляни три GPS спътника от последващо потомство.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР