Променят фамилните имена на българите в Западните покрайнини. За това

...
Променят фамилните имена на българите в Западните покрайнини. За това
Коментари Харесай

Променят фамилните имена на българите в Западните покрайнини на Сърбия

Променят фамилните имена на българите в Западните околности. За това се схванаха българският държавен глава Румен Радев и сръбският му сътрудник Александър Вучич, осведоми NOVA .

След среща с българи в сръбския Димитровград двамата президенти дадоха обещание три пъти повече средства от сръбската страна за деветте медии, които предават на български език. Държавните глави се схванаха също до дни в Босилеград да бъдат изпратени паметните плочи за починали българи, поради които избухна скандал преди месец.

Радев и Вучич инспектираха и градежа на автомагистралата от Ниш до българската граница.

Тя ще бъде подготвена до края на годината.

"Беше подложен на срещата един забавен въпрос за окончанията на фамилните женски имена. Защото тук се води примерно Боряна Димитров, а сегашна нашите сънародници да имат опция да записват Димитрова. Президентът Вучич отново отсече и това ще бъде реалност. По същия метод и за възобновяване на името Цариброд ", изясни президентът Радев.

В Босилеград означиха края на "българската фашистка окупация "

Орешарски откри монумент на Левски в Сърбия
 Румен Радев и Александър Вучич Румен Радев и Александър Вучич
"В Белград се работи по доста планове - за детски градини, начални учебни заведения, гимназии... Ще се погрижим и за опасенията на жителите от района за околната среда. Ще изпратим ревизия. Когато туристите опознаят хубостта на земите към Босилеград и Димитровград, ще доведем и вложения в туризма ", сподели сръбският държавен глава Вучич.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР