Променя ли се ролята на учителя в днешно време? Отговор

...
Променя ли се ролята на учителя в днешно време? Отговор
Коментари Харесай

Променя ли се ролята на учителя в днешно време?

Променя ли се ролята на учителя в днешно време? Отговор на този въпрос търсим в Международния ден на учителя.

Ролята на учителя надалеч към този момент не стига до това той да преподава нови познания на децата. А би трябвало да свърши много повече за тях. Това е позицията на Божанка Николова. Младото момиче е предавател за втора година в шуменското учебно заведение " Панайот Волов ".

Завършила същото учебно заведение, тя следва " Английска лингвистика ", след което избира пътя на учителя. 
 Според Божанка Николова учителят би трябвало да е учител и другар dariknews.bg
" Винаги съм желала да бъда учител. За мен в действителност е значимо децата да осъзнаят какъв брой е скъпо да знаят непознат език, тъй като той е потребен и дава вероятности пред тях ", споделя Божанка и изяснява, че удоволствието от това да вижда по какъв начин децата получават нови познания е несравнимо. -->

" Преподаването на непознати езици обогатява и културата на младежите. Защото не може единствено да седят в чатовете, а имат потребност и от прозорец към света ", добавя младата преподавателка. Според нея обаче напъните на учителя би трябвало да е ориентирана и към друго - да учи децата по какъв начин да споделят. Затова Божанка включва в часовете си разнообразни игри - с цел да се ангажират децата да бъдат колектив, само че и да усетят какъв брой значимо е да имаш доверие на някого. Много постоянно това внимание и образование не се получава у дома, споделя тя.
 Според Божанка Николова учителят би трябвало да е учител и другар dariknews.bg

Децата имат потребност от прочувствена поддръжка от учителя. Моите възпитаници постоянно се обръщат освен с въпроси за предмета, а споделят проблеми и триумфи, споделя младата учителка.

Много постоянно те странят едно от друго - по-лесно им е да си напишат известие в обществената мрежа, в сравнение с да си споделят онлайн, добавя Божанка и счита, че най-важното е да построи вярно един младеж. Тя обаче не отхвърля технологиите. Те могат да са потребни за учениците, само че би трябвало някой да ги направлява по какъв начин да ги употребяват, споделя Божанка.

Младата учителка е безапелационна, че днешните деца имат огромен капацитет, само че би трябвало да има изпитание и от тяхна страна, и от страна на учителя, с цел да стигнат до триумфи. 

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР