Промените в нормативната уредба са толкова чести, че и другите

...
Промените в нормативната уредба са толкова чести, че и другите
Коментари Харесай

Правителството заобикаля публичното обсъждане на законопроекти според Даниел Вълчев

Промените в нормативната уредба са толкоз чести, че и другите адвокати не биха могли да се ориентират в тях. Най-често бил променян Кодексът за обществено обезпечаване - към 120 пъти. Това съобщи пред bTV някогашният учебен министър и сегашен началник на катедрата " Теория и история на страната и правото " в СУ " Св. Климент Охридски " Даниел Вълчев.

 Депутатите трансформират незабавно 70% от законите, които одобряват
Депутатите трансформират незабавно 70% от законите, които одобряват

Законът за бюджета на НЗОК за 2018 година е най-бързо признатият закон

Според него честа процедура била в последните два Народното събрание да се внасят се тежки законопроекти от народни представители.

Очевидно било, че са създадени от Министерския съвет, само че по този начин се заобикаля процедурата за един месец обществено разискване и отговорността на държавното управление.

Никой не се сърди на премиера Бойко Борисов, че се подвигат таксите, а се сърди на безликия парламент, уточни Вълчев.

Бившият образован министър счита, че измененията даже не се внасят сред първо и второ четене, те се внасяли в Правната комисия и никой не може да разбере какво тъкмо става и законът е признат.

Относно проблема с царските парцели Вълчев разяснява, че за последните 30 година доста българи са реституирали парцелите си, отнети след 1944 година и оцени процесът като доста дълъг.
" Това беше дълъг развой, задавам си въпроса - добре де, тези хора съумяха да си върнат това, което е принадлежало на фамилиите им, необичайно е царското семейство три генерации да не са могли да си купят една керемида в тази страна ", възмути се той.

 Сакскобургготски: Грозно би било да ме принудят на второ заточение
Сакскобургготски: Грозно би било да ме принудят на второ заточение

Това е едно систематично гонене от години съгласно Сакскобургготски

Вълчев изясни, че дворецът " Врана " бил в доста неприятно положение и бил ремонтиран персонално от Симеон Сакскобургготски. Той изрази страдание, че сходна орис би могла да сполети други институции и парцели, само че с цел да не се стигне до такава степен, държавното управление би трябвало да обърне внимание на този проблем.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР