Промените в Наредба 18 на НАП за касовите апарати няма

...
Промените в Наредба 18 на НАП за касовите апарати няма
Коментари Харесай

Борисов спря Наредба 18 докато не се решат всички спорни моменти

Промените в Наредба 18 на Национална агенция за приходите за касовите апарати няма да влязат в действие до момента в който не се получи утвърждението на засегнатите сектори. Това подреди министър председателят Бойко Борисов на финансовия министър Владислав Горанов при започване на днешното съвещание на Министерския съвет.
Припомняме, че Наредба 18 изкара на улицата дребния и междинен бизнес, поради наложителното въвеждане на касовите апарати. Миналата седмица след митинг и среща сред ресторантьорите и хотелиерите с финансовия министър Владислав Горанов беше контрактувано ново отсрочване на наредбите - този път с 6 месеца, т.е. условията трябваше да влязат в действие от началото на юни. Последва позитивна реакция от бизнеса, който дефинира диалозите като ползотворни и стъпка напред в утвърждението на Наредбата. Само ще подчертаем, че тогава Борисов смъмри протестиращите.
" Докато не постигнеш консенсус, Наредба Н-18 няма да съществува. Когато постигнете консенсус, тогава ще ме поканите и ще я има. Интензивни диалози значи всяка седмица срещи с по една съсловна организация и да се отстраняват проблемите и терзанията им ", разяснява министър-председателят, представен от Агенция " Фокус ".
Финансовият министър поправя премиера, че няма да съществуват промените в наредбата, тъй като самата Наредба е в действие от 2018 година. Защо е напрежението за КАСОВИТЕ АПАРАТИ?
" По наредбата има още доста работа да бъде свършена. Искам да уверя всички, че до момента в който не реализираме цялостно единодушие с обособените организации, няма да продължим напред. Сега стартират интензивни диалози, тъй че да не се затруднява дребният и междинният бизнес ", добави Горанов.
Борисов го посъветва работата да е ориентирана към премахването на сивия бранш, само че това никога не би трябвало да се отрази на дребните и междинните съсловни организации.
" Когато те са уверени, тогава и аз ще съм уверен ", акцентира Борисов. Последните вести за Наредба 18 ЧЕТЕТЕ ТУК.
Какво сподели министър председателят за машинното гласоподаване ВИЖТЕ ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР