Промените в Наказателния кодекс, които инициираме, трябва да дадат на

...
Промените в Наказателния кодекс, които инициираме, трябва да дадат на
Коментари Харесай

Престъпление и наказание - какви трябва да са присъдите за непълнолетни

Промените в Наказателния кодекс, които предизвикваме, би трябвало да дадат на съда да постанова нередуцирани санкции във връзка с малолетни лица, причинители на тежки закононарушения - убийства, изнасилвания и така нататък Това разяснява в Сутрешния блок на Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ Маноил Манев.

Гост по тематиката беше и юрист Марин Марковски.

Според Марковски справедливостта при свиреп закононарушения не е глезене по главата, а тежка наказателна глоба. Въпросът е по какъв начин юридически да се стигне до практическото решение. Наказателен кодекс е от 1968 година - през това време малолетните са били 10 кг по-леки, душевен незряли, без обществен опит.
Марин Марковски: Не може да се постави на кантар нарушител с нарушител - всеки случай е съответен.
Адвокат Марковски сподели, че след 4 години килърът от Галиче може да е на независимост, съгласно в този момент настоящия Наказателен кодекс.

Манев добави, че законодателят би трябвало да реагира на изменените условия.
Маноил Манев: В съответния случай (убийството в Галиче / бел.ред.) имаме човек, който два пъти минава през правосъдната система, има две неоправдателни присъди, които обаче са пробация и условна присъда. Веднъж за побой над беззащитен човек, един път за нахлуване над служител на реда. Той през тези два пъти минаване през правосъдната система е научил всичките си права и бариерата му да извърши по-тежко закононарушение и да му се размине, към този момент е осъзната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР