“Промените в Конституцията ще нарушат баланса на властите. Това заяви

...
“Промените в Конституцията ще нарушат баланса на властите. Това заяви
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Промените в Конституцията ще нарушат баланса на властите

“Промените в Конституцията ще нарушат салдото на управляващите. ” Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова, съобщи БГНЕС.

           Тя организира с докладчици от Комисията по мониторинг към Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.

В диалога взе участие и секретарят на президента по правни въпроси Крум Зарков.

България е във фаза на пост-мониторинг от 2000 година и е единствената страна член на Европейския съюз, обект на сходен разговор.

„ Съветът на Европа е най-важният орган за отбрана на човешките права. В международен мащаб, за жалост, следим наклонност на оттегляне от извоювани човешки права. Човешките права не са първокласна политика и би трябвало на всички равнища да се работи не с лозунги и рекомендации, а с действителни и решителни дейности за тяхната отбрана “, уточни вицепрезидентът.

На срещата беше бележит напредъкът на България по рекомендациите на Съвета на Европа във връзка с върховенството на правото в региона на правосъдната система, в това число и неотдавна признатият механизъм за следствие на основния прокурор.

Докладчиците от Комисията по мониторинг към ПАСЕ демонстрираха интерес към плануваните промени в Конституцията на Република България. Илияна Йотова изрази своите опасения, че препоръчаните все още промени ще нарушат салдото и взаимния надзор на управляващите.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР