Промените в Кодекса за застраховането ще бъдат подложени на публично

Промените в Кодекса за застраховането ще бъдат подложени на публично ...

Обсъждат промените в Кодекса за застраховането в бюджетната комисия.


Промените в Кодекса за застраховането ще бъдат подложени на публично обсъждане в Парламентарната комисия по бюджет и финанси. В поправките се предвижда праг от 20 000 лева за обезщетенията на роднини на загинали при катастрофи. Текстовете предизвикаха остра реакция на редица браншови организации, а премиерът Бойко Борисов разпореди на депутатите от ГЕРБ да не ги гласуват, докато не бъдат подложени на широк обществен дебат.

Предложението за лимити идва след решение на Върховния касационен съд, с което бе разширен кръгът на роднини с право на обезщетение. От Асоциацията на застрахователите вече предупредиха, че ако не се въведе таван на обезщетенията, задължителната застраховка "Гражданска отговорност" може да поскъпне драстично.
При покупка на кола с нарушения, наследяваме по-скъпа "Гражданска отговорност"При покупка на кола с нарушения, наследяваме по-скъпа "Гражданска отговорност"
От догодина купувачът на автомобил на старо ще наследява цената на застраховката "Гражданска отговорност" от продавача. Това означава, че трябва да бъ...

Източник: bnt.bg