Промените в кабинета са мимикрия и опит за спасяване на

...
Промените в кабинета са мимикрия и опит за спасяване на
Коментари Харесай

Проф. Димитър Луджев: Борисов е страхлив нарцис. Няма да се оттегли

Промените в кабинета са мимикрия и опит за избавяне на ситуацията... Тази нова протестна вълна се отличава с нещо доста значимо – те доста добре схващат, че до момента в който партията – мафия ГЕРБ е на власт, нищо в страната няма да се промени.
Това съобщи пред БНР проф. Димитър Луджев, академик, политик, народен представител, вицепремиер (1990 – 1991 година).

Той дефинира Бойко Борисов като “страхлив нарцис”, който в никакъв случай няма да се отдръпна от властта. Причината съгласно него е елементарна - в случай че това се случи, с ГЕРБ е свършено.

“Партията се крепи на мафиозната конструкция, която той е създал”, отсече проф. Луджев.

“Това е партия на власт, няма идеологии, там няма нищо, с изключение на кокал... Създадоха невероятна корупционна система, в която всяко нещо се купува и се продава “, разяснява още Луджев.

Той бе безапелационен - Борисов няма храброст да се срещне с протестиращите, няма героизъм и чест за това.

“Тяхното очакване е, че митингът ще се оттече. Донякъде имат учредения, тъй като протестиращите против такава властнически вид власт би трябвало да се самоорганизират, би трябвало да си излъчат водачи, да основат устойчива мощ, която да застане против господстващата мощ... Силата е в новите младежи с съвременни разбирания за страната. И доста сила “, уточни още някогашният вицепремиер.

Той дефинира като “глупост” витаещата доктрина, че президентът Румен Радев се стреми към това да трансформира България в президентска република.

“Румен Радев стартира да показва публичния глас. Страх ги е от Радев, тъй като той е действителна политическа опция “, счита проф. Луджев.

Той разяснява и настояванията за оставката на основния прокурор Иван Гешев.

“Може да си тръгне, в случай че се промени правосъдната система и бъде основан тип публичен или парламентарен надзор върху основния прокурор. Гешев е една от основните опори на ГЕРБ и Борисов “.

Проф. Димитър Луджев предвижда, че евентуално ГЕРБ ще оцелеят до изборите, само че тогава ще изгубят и това ще е последният избор, в който партията ще взе участие.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР