Промените в Данъчно-осигурителния кодекс предизвикаха неочаквана ерозия сред управляващите. Със

...
Промените в Данъчно-осигурителния кодекс предизвикаха неочаквана ерозия сред управляващите. Със
Коментари Харесай

Плащанията на ръка предизвикаха неочаквана ерозия сред управляващите

Промените в Данъчно-осигурителния кодекс провокираха непредвидена ерозия измежду ръководещите. Със 100 гласа „ за “ и 80 – „ срещу “ депутатите одобриха поетапно, само че за сметка на това – фрапантно, понижаване на заплащанията на ръка, вследствие на което сумите над 1000 лева няма да се заплащат кеш, а единствено по банков път.

От 1 август тази година плащаният би трябвало да паднат от 10 хиляди лева, колкото са сега, на 5000 лева, от 1 януари 2018 година – на 3000 лева, а от 1 януари 2019 година – до 1000 лева

Това провокира яростни диспути в зала и се чуха обвинявания, че по този начин се обслужва банковия бранш. Дори съдружните сътрудници и част от ГЕРБ изрекоха запаси, а Патриотите оповестиха, че няма да поддържат текста на второ четене.

„ Народното събрание е гумен щемпел, който единствено узаконява за решенията, импортирани от Министерския съвет. Предлага се рестрикция, с която разплащанията в брой да бъдат лимитирани за две години до 1000 лева Това няма да ограничи сивата стопанска система “, разяснява Георги Търновалийски от Българска социалистическа партия.

Менда Стоянова от ГЕРБ, разяснява, че това са интернационалните правила и договорености, които ще подкрепят намаляването на сива стопанска система.

„ Предлага се отнемане на самостоятелна независимост за подчинение на богатства в обществото. Смятам, че този резултат няма да бъде реализиран. Когато смъкнеш прага на 1000 лв., това неизбежно обгръща съвсем всички лица, тъй като един актуален тв приемник надвишава 1000 лева “, уточни Валентин Николов от ГЕРБ.

„ Плащанията в брой внезапно ще намалеят до 1000 лв. от 1 януари 2019 година Това е текст, който ние няма по какъв начин да подкрепим. Ще предложим този текст да отпадне и да се резервира сегашната норма, която е 10 хиляди лв. “, съобщи от трибуната Николай Александров от Обединените патриоти.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР