Промените в броя и разпределението на часовете по кормуване неизбежно

...
Промените в броя и разпределението на часовете по кормуване неизбежно
Коментари Харесай

Повечето часове кормуване ще оскъпят шофьорските курсове

Промените в броя и разпределението на часовете по кормуване неизбежно ще доведат до повишаване на шофьорските курсове. Към момента обаче не може да се каже с какъв брой ще се усили цената, обявиха на конференция автомобилни инструктори, представени от БГНЕС.

Ден по-рано просветителното министерство разгласи, че работна група с специалисти от няколко ведомства е решила да се усилят часовете по кормуване от 31 на 42, а тези за доктрина да бъдат редуцирани от 40 на 26. Практическото образование ще включва наложително 6 часа каране отвън града, от които най-малко 3 би трябвало да са на автомагистрала, скоростен път или път с натоварен трафик. Сред другите наложителни детайли е най-малко 10 часа кормуване в обитаемо място с претрупан трафик. Карането през нощта и в изискванията на понижена и лимитирана видимост би трябвало да е най-малко 2 часа.

Няколко сдружения застанаха зад концепцията за повече часове за практическа подготовка на водачи за сметка на теоретичната.

Според Асоциацията за подготовка на автомобилистите в България (АКАБ), Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка (СПАМП), Националния автоинструкторски съюз (НАИС), Българската асоциация на потърпевши при произшествия (БАПК) и Българско обединяване на водачите измененията, за които упорства страната в подготовката на кандидат-шофьори ще подобрят образованието и качеството.

Статистиката демонстрира, че 20% от всички произшествия са направени от водачи със стаж зад кормилото под 2 години. Това демонстрира, че нещо в образованието куца, безапелационни са браншовите сдружения. Че е нужна смяна цитират и данни на Министерство на вътрешните работи, съгласно които в анкета 96% от водачите са признали, че случаите стават по тяхна виновност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР