Промените ще повлияят на около 20% от дневните линии, пътуващи

...
Промените ще повлияят на около 20% от дневните линии, пътуващи
Коментари Харесай

Чуждестранните авиокомпании ще се изправят пред по-голяма конкуренция в Китай

Промените ще повлияят на към 20% от дневните линии, пътуващи на дълги дистанции, излиза наяве от данни на Reuters, събрани от китайската компания Variflight

Още по тематиката
Виенското летище става магнит за нискотарифните самолетни компании

След срутва на Air Berlin се открива опция за европейските превозвачи, които неотдавна се постановат на пазара
7 авг 2018
Air France KLM е превозила повече пасажери през юни макар стачките

Авиокомпанията се готви да назначи нов изпълнителен шеф, който има опит в връзките със синдикатите
10 юли 2018 Чуждестранните самолетни компании, които летят по 20 известни маршрута на дълги дистанции до Китай, ще се изправят пред нова конкуренция. Причината е, че Пекин реши да ограничи рестрикциите в бранша от 1 октомври и това ще даде опция на повече превозвачи да оферират услугите си на пазара.

Влиянието

Промените ще повлияят на към 20% от маршрутите, излиза наяве от данни на Reuters, събрани от китайската компания Variflight. Най-значителен резултат ще имат върху американските и европейските самолетни компании като United Airllines и Air France-KLM, които оферират услугите си на по-високи цени и са по-малко търсени от пасажери от други страни, в това число от Китай.

" Северноамериканските и европейските авиопревозвачи не са част от китайските превозвачи ", споделя Корин Пинг, основен изпълнителен шеф на основаната в Сингапур консултантска компания за превоз Crucial Perspective. Той има поради желанията на китайските консуматори.

Повечето от тях заобикалят маршрутите на китайските самолетни компании, до момента в който да вземем за пример American Airlines възнамерява да пусне дестинация Шанхай - Чикаго, откакто разказа маршрута Пекин - Чикаго като " колосално слаб и губещ ". Освен това той ѝ е коствал 30 млн. $ годишно.

Политиката " един маршрут, една самолетна компания " беше въведена през 2009 година и едвам в този момент се промени поради другия авиационен пазар, разясняват представители на Китайския орган за гражданска авиация. Два от маршрутите - Шанхай - Париж и Шанхай - Франкфурт, се покриват от две китайски самолетни компании, които могат да прибавят по още една дестинация.

Главният анализатор на Variflight - Конг Вай, твърди, че китайските авиопревозвачи управляват към 50% от местата за 20-те маршрута, в това число Пекин - Лос Анджелис и Шанхай - Лондон, и счита, че имат капацитет за по-голям дял. Дългите полети се извършват и от държавните China Eastern Airlines, China Southern Airlines и Air China. Те се конкурират с задгранични самолетни компании като Air France KLM, Lufthansa, Air Canada, British Airways, Virgin Atlantic, Air New Zealand, United Airlines, Delta Air Lines и American Airlines.

Значението за другите компании

Говорител на Air France KLM сподели, че компанията има поради регулаторната смяна, само че това въпреки всичко " не въздейства чак толкоз на развиването ѝ ". " Конкуренцията сред Съединени американски щати и Европа е налице и се усилва ", прибавя тя. " Ще продължим да развиваме досегашните си партньорства, с цел да предлагаме повече атрактивни артикули и услуги на съперници цени за нашите клиенти. Това евентуално е и най-хубавият отговор за обстановката. "
Говорител на Air France KLM

От Delta Air Lines считат, че Китай си остава значим пазар за направления на дълги дистанции. Авиокомпанията разчита на партньорството си с China Eastern. От Air New Zealand пък разясняват, че са наясно с измененията и по тази причина наблюдават и преценят благоприятни условия за нови направления.

Новата политиката евентуално ще навреди и на настоящите китайски самолетни компании като Air China, които според старите правила са съумели да станат преобладаващи в маршрута Пекин - Лос Анджелис. Много от превозвачите в страната към този момент се сблъскват с намаляваща възвращаемост на интернационалния си бизнес.

Конкуренти, като да вземем за пример Hainan Airlines, четвъртият по величина транспортьор в Китай, уголемяват интернационалния си бизнес по второстепенни направления и могат да поемат нови такива, настояват анализатори. От общо 20-те дестинации, които в този момент са отворени, China Eastern и China Southern също се чака да пуснат нови направления от Пекин, откакто второто летище в китайската столица ще бъде намерено в края на 2019 година

Това значи опция за двете държавни самолетни компании да имат вторични бази. Отварянето на интернационалното летище Пекин " Даксинг " единствено форсира решението за смяна на маршрутната политика, настояват от Китайския регулатор на авиацията.

Ли Сиаолин, професор в Авиационния университет в Китай, счита, че задграничните превозвачи би трябвало да се концентрират върху основаването на нови услуги за по-луксозните класове на китайския пазар или да засилят връзката си с самолетните компании в страната, с цел да образуват конкурентна среда. Според Ли най-печеливши от обстановката въпреки всичко остават китайските пасажери.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР