Промените при изчисляването на пенсиите са направени, без да е

...
Промените при изчисляването на пенсиите са направени, без да е
Коментари Харесай

Експерт: Промените в пенсиите - без изчисляване % на засегнатите

Промените при изчисляването на пенсиите са направени, без да е изчислено какъв ще е процентът на засегнатите хора в предстоящ интервал и какъв брой ще са ощетените лица. Това разяснява в предаването някогашният основен специалист в Национален осигурителен институт Цветанка Гинева.
„ Има няколко съставния елемент, които дефинират размера на пенсията. Един от тях е процентът за стаж. Той се стопира до 1,2 и няма да пораства повече. Хората, които имат по 40 година стаж, се оплакват, че пенсиите им са под 300 лева Това значи, че тежестта на стажа към момента не е достатъчна”, изясни Гинева пред bTV.

„ Най-важни са средномесечният застрахователен приход за 12 месеца преди разпределяне на пенсията и самостоятелният коефициент. Когато си работил при една междинна работна заплата до 1999 година, а след 2000-а сменяш доста работи и има минимално обезпечаване, пенсията обикновено ще бъде доста по-ниска, когато взимаме приход единствено от 2000 година по отношение на това да вземем тези шест години до 99-а и да ги сравним. Най-правилното решение е да се съпоставят двата размера с трите години”, разясни още специалистът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР