Промените, които сме предложили заедно с главния архитект в Закона

...
Промените, които сме предложили заедно с главния архитект в Закона
Коментари Харесай

Фандъкова забранява безразборния строеж на високи сгради в столицата

Промените, които сме предложили дружно с основния проектант в Закона за устройството и застрояването на Столична община, и се надяваме да бъдат утвърдени от Народното събрание, значат отбрана на зелени площи. Това сподели пред публицисти кметът на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си... към профила, откакто валидира пощенска марка на тематика "София - Европейска столица на спорта ".

Столичният кмет изясни, че за първи път се вкарва терминология и опция да се защитят зелените площи на територията на целия град без значение от зоната, за която става дума. Друга смяна, на която тя подчертава е, че високите здания ще бъдат разрешавани единствено на избрани места, а "не да никнат като гъби всеки ден, на всички места в София и ние да нямаме законовия механизъм да реагираме ".

Тя означи, че са длъжни да съблюдават закона, и добави, че основният проектант е глобяван от съда за несъблюдение на правосъдни решения, тъкмо тъй като търси метод да реши проблеми, които са останали от предишното, от малките врати в закона, които съществуват, изключително малката врата за ъгловите парцели.

Кметът уточни, че нейната цел е да се затвори с промени в закона малката врата за изграждане на безкрайно високи здания в така наречен ъглови терени. Вслушваме се деликатно в настояванията на хората, когато те са основателни, когато имаме опция да реагираме, реагираме, добави кметът Фандъкова.

Тя изясни, че е поискала от кмета на "Младост " да даде разнообразни разновидности за решение на противоречивите проблеми - да може да се обезщетяват притежатели, които са законно придобили тези терени, както и да се постави краен период за така наречен възобновяване на аграрни земи в квартали на София. Вече изпращаме всяка кореспонденция до Министерството на земеделието, с цел да проверим до каква степен това е настоящо и законно искане на притежатели, и към този момент имаме няколко отхвърли за деактуване, точно, с цел да можем да спасяваме такива зони, сподели тя.

Йорданка Фандъкова признателна на Министерството на превоза и на "Български пощи ", за това, че с тази красива марка са се присъединили в идеята София - европейска столица на спорта. "За нас Европейска столица на спорта е не просто спортни събития, а идея, която събира и спортната общност на града, и всички жители на София - дребните деца, учениците и възрастните хора, които обичат придвижването ", сподели тя.

По думите й задачата на Столица на спорта е развиване на всеобщия спорт, на насърчаването на повече хора да се включват в дейния метод на живот. Фандъкова уточни, че са проведени близо 200 спортни събития, особено ориентирани към европейска столица на спорта - както огромни, значими спортни прояви, по този начин и всеобщи събития, а също и вложения в спортната инфраструктура.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР