Промените, които Групата за Натиск прокарах-ме в 43-то НС в

...
Промените, които Групата за Натиск прокарах-ме в 43-то НС в
Коментари Харесай

Петър Славов: Промененият Закон за досиетата работи – проверени са допълнително над 50 хил. лица, над 3 хил. от тях са свързани с ДС

Промените, които Групата за Натиск прокарах-ме в 43-то Народно събрание в така наречен " Закон за досиетата " работят и имат своя резултат. Това разгласи претендентът за самостоятелен общински консултант на София адв. Петър Славов. Заедно с някогашния народен представител и някогашен началник на Комисията по досиетата са поискали ин-формация за резултата от препоръчаните от тях промени в закона. От получената от Комисията информация излиза наяве, че за интервала 2017-2023г. има:
- над 50 хиляди в допълнение тествани лица;
- над 3 000 открити лица от тях са с принадлежност към Държавна сигурност.
Комисията продължава работата си по лустрация на останалите групи лица за инспекция, с които разширихме обсега на закона - основни архитекти, районни кметове, правосъдни заседатели и така нататък!
Гражданите от ден на ден имат опция за осведомен избор за кого гласоподават и дали е имал съпричастност към мракобесните структури на комунистическата страна, акцентира Петър Славов.
Според Методи Андреев необяснимо е, че в този момент още веднъж се приказва за промени на Конституцията от ръководещото болшинство в Народното събрание не вкарват текстове за лустрация на свързани с комунистическия режим и лустрация за корпуция. В предизборните си прояви партиите обещаваха такива ремонти, само че в този момент са не запомнили за уговорката си към гласоподавателите.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР