Промени в Закона за здравето предвиждат по-драстични санкции при системно

...
Промени в Закона за здравето предвиждат по-драстични санкции при системно
Коментари Харесай

Трябва ли да бъдат затваряни заведения, които нарушават забраната за пушене?

Промени в Закона за здравето плануват по-драстични наказания при редовно нарушение на възбраната за тютюнопушене на закрити публични места. Една от ограниченията планува обектите да бъдат затваряни за неустановен период.

Идеята е на неправителствените организации " Коалиция за живот без тютюнев пушек " и Сдружение " България без пушек ". Тя планува кръчми, в които се пуши, макар че имат наложена санкция за наново нарушаване, т.е. при вписване на трето нарушаване, да бъдат затваряни за 6 месеца, а на видно място да се поставя табела за повода.

Двете организации се стимулират, че има заведения, които са глобявани неведнъж, само че все пак в тях продължава да се пуши. Не е ясно дали от Министерство на здравеопазването ще се съгласят на толкоз тежки ограничения, или глобите ще са доста по-леки - да вземем за пример заведенията да се затварят след няколко нарушавания, и то единствено за към месец.

Какво мислите вие за концепцията? Трябва ли да се затварят заведения, в които се пуши макар възбраната? Или други ограничения ще бъдат по-подходящи? Споделете с нас в мненията.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР