Промени в Закона за устройството на територията ще допускат като

...
Промени в Закона за устройството на територията ще допускат като
Коментари Харесай

Арх. Иван Шишков: До дни се очаква издаването на акт 16 за газовата връзка Гърция - България

Промени в Закона за устройството на територията ще позволяват като търпимо оповестеното за нелегално строителство по лотовете след третия по Автомагистрала " Хемус ".

Вече тече публично разискване по тематиката.

" Текстовете плануват увеличение на периода за толерантност, да бъдат оповестени за търпими тези градежи или елементи от тях до днешна дата, които са построени като противозаконни строителства ", съобщи пред БНР министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков.

Първите три лота си имат позволения за градеж, имат си всички бумаги, акцентира Шишков.

Относно разплащането по тях той уточни, че е " изцяло безсмислено " по обекти с изрядни строителни бумаги да бъде замразено строителството " по този безхаберен метод ".

" Останалите лотове – четвърти и частично пети лот, не може да бъде издадено позволение за градеж заради откритото нелегално строителство. В рамките на предходния длъжностен кабинет успяхме да отчуждим лотовете 4 и 5, тъй че те нямат никакъв проблем да получат позволение за градеж, стига да бъде легитимирано, да бъде узаконено под някаква форма това нелегално строителство. Единственият метод е със законови средства ".

Арх. Шишков означи, че тази догадка не касае единствено лотовете на " Хемус ".

" Със сигурност има и може във времето да излязат още много инфраструктурни обекти, които страната си е разрешила да ги разпорежда без позволение за градеж. Този текст ще помогне и във времето напред. "

" Раздават се едни пари там, където не може да се строи, а не се дават пари там, където може да се строи ", изрази възмущението си той.

До дни ще има подписани контракти за зимно разчистване и поддържане на пътищата.

За всяка позиция има до трима претенденти, заяви министърът на районното развиване и благоустройството.

По думите му след 4-5 дни ще завърши изборът на реализатори.

Също до дни се чака издаването на акт 16 за газовата връзка Гърция - България, удостовери Иван Шишков.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР