Промени в Закона за Търговския регистър и в Регистъра на

...
Промени в Закона за Търговския регистър и в Регистъра на
Коментари Харесай

Уреждат единна входна точка за финансовата отчетност

Промени в Закона за Търговския указател и в Регистъра на юридическите лица с нестопанска цел внесоха депутати от ГЕРБ, с които ще бъде облекчена административната тежест за бизнеса, заяви ръководителят на правната комисия Анна Александрова.
" Целта е въвеждането на Централизираната административна осведомителна система (ЦАИС) – така наречен „ единна входна точка “ за подаването на годишните финансови доклади и статистика в машинно четим формат и интеграция с Национална агенция за приходите, Национален осигурителен институт и Агенцията по вписванията ", разясни тя.
Сега една и съща информация се подава по няколко пъти в няколко институции. „ Въвеждането на „ единната точка “ за подаване на доклада ще направи по този начин, че с едно достъпване до избран програмен продукт, ще се подава съответна информация, която институциите ще разпределят административно между тях и по този метод ще се спестят време, запаси, административни разноски “, акцентира Александрова. Нямало да се постанова компаниите да закупуват нов програмен продукт, увериха вносителите .
Целевите групи са всички юридически и физически лица, които правят активност в страната и имат отговорности по закон да показват годишен финансов доклад, разясни Красимир Ципов. Освен понижаване на административната тежест на бизнеса, се цели и срочно решение на проблема с постъпилите досега и необработени заявки за даване на годишен финансов доклад , означи още той. По думите му, с въвеждането на този механизъм се чака като резултат след приемането на законовите промени да се улесни обслужването на всички юридически и физически лица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР