Промени в Закона за подземните богатства обсъдиха енергийният министър Теменужка

...
Промени в Закона за подземните богатства обсъдиха енергийният министър Теменужка
Коментари Харесай

Петкова обсъжда промени в Закона за подземните богатства с Тотал Е&П България

Промени в Закона за подземните благосъстояния разискаха енергийният министър Теменужка Петкова и представители на компанията, която проучваше в Черно море находище на петрол и газ - " Тотал Е&П България " Ксавие Фожрас.

Министър Петкова акцентира, че основа задача пред българското държавно управление е обезпечаването на подобаваща среда за развиване на задграничните вложения, оповестиха от Министерството на енергетиката след срещата. " Измененията в закона ще се уточнят в границите на градивен разговор ", добави Петкова по време на срещата в Министерството на енергетиката.

 Търсят петрол в Черно море още две години
Търсят петрол в Черно море още две години

Метали пък ще се търсят в площта " Чокутка "

По думите на Петкова сега се приготвя пускане на търг за търсене и изследване в блок " Тервел " в надълбоко Черно море . Според Бернар Клеман, вицепрезидент на Тотал, отговарящ за Каспийския район и Южна Европа, Тотал ще продължи да работи в региона на изследване на геологията на Черно море на българска територия .

След извършен конкурс за търсене и изследване на петрол и природен газ в " Блок 1-21 Хан Аспарух " през 2012 година бе подписан контракт с " Тотал Е&П България ". Към момента са създадени два сондажа - " Плошков-1 " и " Рубин-1 ", проучвателните работи не престават.

Министерството на енергетиката получи като подарък сондажното длето, употребявано при изследователски сондаж " Плошков-1 " в блок Хан Аспарух от шефа на компанията " Тотал Е&П България " Ксавие Фожрас.

В рамките на сондажа бяха открити въглеводороди . Министър Теменужка Петкова благодари на екипа на Тотал за дарението и акцентира, че взаимната работа ще продължи в осъществяване на един от главните цели на държавното управление в областта на енергетиката - диверсификацията на енергийни източници.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР