Промени в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република

...
Промени в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република
Коментари Харесай

На второ четене: Промени в Закона за отбраната и въоръжените сили прие ресорната комисия в НС

Промени в Закона за защитата и въоръжените сили на Република България одобри единомислещо на второ четене отрасловата парламентарна комисия. 

 

Заседанието на комисията мина без диспути, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

В претекстовете на законопроекта се показва, че с промените в Закона за защитата се цели основаване на законова уредба за осъществяване на конституционните отговорности на българските въоръжени сили, на съюзните отговорности на страната в НАТО и на уговорките по Общата политика за сигурност и защита на Европейския съюз (ЕС).

 

Регламентират се и случаите на присъединяване на въоръжените сили в състава на многонационални военни формирования при осъществяване на интервенции, задачи и други интернационалните начинания на територията на страната.

 

Освен това с промените се регламентира процесът по реализиране на оперативното управление, националния надзор и прехвърлянето на пълномощията за оперативното ръководство на формированията, когато те извършват задания на територията на страната.

 

С измененията се основава и уредба, която да дефинира периода на присъединяване на българските военнослужещи от интернационална организация или самодейност в интервенция или задача на територията на страната. 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР