Промени в ТОЛ системата са били обсъдени по време на

...
Промени в ТОЛ системата са били обсъдени по време на
Коментари Харесай

Алексиев: Предлагаме увеличение на ТОЛ таксите за чуждите превозвачи и понижение за родните

Промени в ТОЛ системата са били разисквани по време на срещата сред служебния вицепремиер по икономическите политики и министър на превоза и известията Христо Алексиев и представители на браншови организации в региона на автомобилните транспорти на пасажери и товари. Алексиев дефинира ТОЛ системата като " несъответстваща и недобре структурирана ".

“Можем да доведем до по-високо таксуване на директния трафик през България и по-облекчени цени за родните превозвачи ”, предложи транспортният министър. “Логистиката в района на Балканите е доста скъпа заради огромния и дълъг престой на камиони и тирове. Всичко това се отразява на крайния консуматор ”, разясни той.

“Смятам, че превозът беше неглижиран, по тази причина той сътвори доста високи разноски. Те непосредствено се отразяват върху всяка една суровина, стока и услуга. Затова наложително търсим стопиране на инфлацията на транспортните разноски и тяхното намаляване ”, безапелационен бе Алексиев.

“През последните месеци бяхме неглижирани. Обяснявахме по какъв начин автомобилният превоз е генератор на инфлационни процеси и в случай че не се помогне на бизнеса това ще докара до повишение на инфлацията. Това е реалност ”, сподели Йордан Арабаджиев, ръководител на Съюза на интернационалните превозвачи. “Днес всички сме усмихнати, тъй като виждаме новото лице на страната ”, съобщи той.

От браншът ще предложат ограничения свързани с цените на ТОЛ системата, отстъпки като в Европа, преференции за българските и непознати превозвачи, горивата.

“Не целим да ощетим държавния бюджет чрез заплащането на ТОЛ системата, или изваждане на някакво направление от нея. Напротив, задачата е точно да няма инфлационни процеси. Така че всеки български жител да бъде предпазен ”, разясни концепцията Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР