Промени в ТОЛ системата бяха обсъдени по време на срещата

...
Промени в ТОЛ системата бяха обсъдени по време на срещата
Коментари Харесай

Алексиев: Предлагаме увеличение на ТОЛ таксите за чуждите превозвачи

Промени в ТОЛ системата бяха разисквани по време на срещата сред служебния вицепремиер по икономическите политики и транспортен министър Христо Алексиев и представители на браншови организации в региона на автомобилните транспорти на пасажери и товари.

Алексиев дефинира ТОЛ системата сега като “неадекватна и недобре структурирана”, предава.



“Може да въведем по-високо таксуване на директния трафик през България и по-облекчени цени за родните превозвачи”, предложи транспортният министър. “Логистиката в района на Балканите е доста скъпа заради огромния и дълъг престой на камиони и тирове. Всичко това се отразява на крайния потребител”, разясни той.

“Смятам, че превозът беше неглижиран и по тази причина сътвори доста високи разноски. Те непосредствено се отразяват върху всяка една суровина, стока и услуга. Затова наложително търсим стопиране на инфлацията на транспортните разноски и тяхното понижение”, безапелационен бе Алексиев.

“През последните месеци бяхме неглижирани. Обяснявахме по какъв начин автомобилният превоз е генератор на инфлационни процеси и, в случай че не се помогне на бизнеса, това ще докара до повишение на инфлацията. Това е факт”, сподели Йордан Арабаджиев, ръководител на Съюза на интернационалните превозвачи. “Днес всички сме усмихнати, тъй като виждаме новото лице на държавата”, съобщи той.



От сектора ще предложат ограничения, свързани с цените на ТОЛ системата, отстъпки като в Европа, преференции за българските и непознати превозвачи, горивата.

“Не целим да ощетим държавния бюджет чрез заплащането на ТОЛ системата или изваждане на някакво направление от нея. Напротив - задачата е точно да няма инфлационни процеси, тъй че всеки български жител да бъде защитен”, разясни концепцията Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР