Промени в проектокабинета на ПП-ДБ със сигурност ще има, потвърди

...
Промени в проектокабинета на ПП-ДБ със сигурност ще има, потвърди
Коментари Харесай

Владислав Панев, ПП-ДБ: Войната в прокуратурата дава шанс за кабинет с втория мандат

Промени в проектокабинета на ПП-ДБ сигурно ще има, удостовери Владислав Панев пред Българска национална телевизия. От думите му пред Българска национална телевизия стана ясно, че акад. Денков ще остане номинацията за министър председател, само че ще бъдат заменени някои кандидат-министри като наклонността е да се притеглят повече специалисти.

 

При всички случаи, обаче, от ПП-ДБ не биха приели фигури от ГЕРБ да са част в държавно управление с втория мандат, посочи Панев. Според него първият мандат има нулев късмет да излъчи държавно управление, до момента в който при втория вероятността е към 50%.

" Войната сред Гешев и Борисов доста наподобява на тази на Пеевски против Цветан Василев. Историята доста си наподобява и това е черен лебед - събитие, ненадейно за всички, което обаче може да докара до доста промени освен в Конституцията, само че и в публичния живот, може да докара и до съставянето на държавно управление с втория мандат.

Има логичност ГЕРБ да ни поддържат, тъй като събитията са радикално изменени. Това, което беше преди 10 дни, към този момент не е същото. Затова има потребност от държавно управление с втория мандат и е разумно ГЕРБ да ни поддържа за втория мандат. Защото имаме към този момент доста по-големи цели от просто премахване на Гешев, да кажем. Имаме потребност от цялостна промяна на публичния живот.

 

Борисов може да влезе в пандиза, да кажем, тъй като знаете, че като няма парламент, няма и имунитет - тъй че алтернативата е доста сериозна. Специалитет на Гешев беше да събира папки с каузи в чекмеджета, тъй че да може да рекетира политици и те да му слугуват. Вижда се, че това към този момент не работи в такава степен.

 

Вероятно Гешев има по няколко папки за Борисов, той и допреди няколко месеца сподели, че до седмици делото за пачките ще види бял свят. За къщата в Барселона може би е същият случай. Това са обществено известни каузи, за които няма пояснения.

 

Не знам дали Борисов работи наивно като се разгласи против Гешев или няма козове в ръкава. Тази война е забавна и тя може да бъде за положителното на България. Защото знаете, че от инцидентни събития нещата могат да тръгнат в едната посока, могат да тръгнат и в другата посока. Нашата работа е да се тръгне към разцвет на България и това не са просто празни приказки. Това в действителност е време разделно сега в българската политика и в българския публичен живот ", съобщи Панев.

 

Според Владислав Панев 49-ият парламент разполага с конституционно болшинство. Доказателство за това е приемането на измененията в Наказателно-процесуален кодекс за механизма за следствие на основния прокурор, които бяха утвърдени на първо четене в петък с над 190 гласа.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР