Промени в изборния кодекс поискаха от БСП на пресконференция на

...
Промени в изборния кодекс поискаха от БСП на пресконференция на
Коментари Харесай

БСП поиска промени в изборния кодекс и независима експертиза на пътищата

Промени в изборния кодекс желаеха от Българска социалистическа партия на конференция на партията. Депутатът от левицата Крум Зарков разяснява, че във връзка с тези промени има сериозен конфликт сред ръководещи и съпротива.
" Темата за измененията в Изборния кодекс е доста значима . Ние призоваваме за всеобщо потребление на машинното гласоподаване, а от ГЕРБ се афишират за тъкмо противоположното. По тази точка те ще срещнат нашата безапелационна опозиция в Народното събрание.
Другата извънредно значима точка е за " мъртвите души " в изборните описи и те да се актуализират. Ние настояваме да се вземат данните за гласувалите на последните парламентарни избори.
Тези, които тогава не са дали своят вот, ще имат опция да се записват. ЦИК ще би трябвало да направи една ясна и подробна акция. Това е една действителна стъпка към актуализация и изчистване на изборните описи ", разгласи Зарков.
Вяра Емилова, секретар на Българска социалистическа партия, прикани от своя страна АПИ да отговори на настояването на социалистите за самостоятелна експертиза на пътищата.
" Внесохме това искане преди 30 дни, а отговор няма. АПИ би трябвало да поемат своята отговорност и да отговорят на нашето запитване.
Призоваваме всички български жители, които желаят, да поддържат петицията на Елена Йончева по тематиката , могат да я намерят елементарно в интернет. Към момента тя към този момент е подписана от 12 600 души ", разкри Емилова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР