Промени в Изборния кодекс два месеца преди изборите е абсолютно

...
Промени в Изборния кодекс два месеца преди изборите е абсолютно
Коментари Харесай

Министър Ахладова: Промени в Изборния кодекс два месеца преди изборите е неудачен вариант

Промени в Изборния кодекс два месеца преди изборите е безусловно несполучлив вид. Това сподели министърът на правораздаването Десислава Ахладова по Българска национална телевизия.

„ Промени в Изборния кодекс два месеца преди изборите е безусловно несполучлив вид. Европейският съд по правата на индивида по делото Екогласност против България доста ясно съобщи, че промени в ИК няколко месеца преди изборите не трябва да бъдат правени.

Два месеца преди изборите не считам, че това ще бъде оценено позитивно от нашите европейски сътрудници. Смятам, че както всички други избори, и тези ще бъдат обезпечени по съответния ред “, съобщи Ахладова.

Тя посочи, че Министерството на правораздаването е създало и внесло в Народното събрание законодателни промени, с които се предалата да отпадне поданството против краткосрочни вложения.

„ В момента в Народното събрание тези оферти се разискват, както и направените от депутатите промени за увеличение на контрола върху даването на такива вложения.

България ще предприеме съответните стъпки за унищожаване или по-голям надзор на приемането на поданство срещи вложения “, съобщи Ахладова.

„ Доверието е правосъдната система ще се върне постепенно и поетапно. Електронното правораздаване и въвеждането на Единната система за съдилищата, както и внедряването на Единния портал за електронно правораздаване, всичко това ще увеличи прозрачността и доверието на жителите.

Във всеки един миг жителят ще може да отвори на компютъра си делото си и може да види дали и за какво се бави делото му “, сподели Ахладова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР