Промени в движението заради мача между ”Левски и ЦСКА” затвориха

...
Промени в движението заради мача между ”Левски и ЦСКА” затвориха
Коментари Харесай

Дербито ”Левски”-ЦСКА затвори центъра на София

Промени в придвижването поради мача сред ”Левски и ЦСКА” затвориха центъра на София в събота. Привържениците на двата тима стигнаха до стадиона с шествия, като почитателите на сините потеглиха от бул. " Тодор Александров ", а тези на ЦСКА от ул. ”Иван Асен ".

Преди мача почитатели на " Левски " и ЦСКА се сбиха на столичния бул. " Евлоги и Христо Георгиеви ". Един човек е леко потърпевш, има и задържани.

Привърженици на двата футболни клуба са се засекли в центъра на София по пътя за стадион " Васил Левски " към 20 минути преди 15 часа, оповестяват от Министерство на вътрешните работи. Последвало е сборичкване, при което един човек е леко потърпевш. Веднага са се намесили намиращи се наоколо служители на реда, които са задържали няколко индивида, последователи и на двата футболни тима. За момента точната численост на арестуванитесе прецизира.

" Сините " последователи се насочиха към бранш " Б " на националния стадион " Васил Левски ", преминавайки по бул. ”Тодор Александров”, президентството и Министерски съвет. В " триъгълника на властта " групата, тръгнала от седалището на Националния клуб на последователите се сплоти с представителите на " София Запад ", а срещата беше ознаменувана с пиротехнически средства.

Остава засиленото полицейско наличие в центъра на София поради футболния мач. Униформени служители на реда има с изключение на към Националния стадион и към спирките на градския превоз. След края на футболната среща полицията ще остане по улиците, с цел да не се позволяват нови съществени произшествия.

Заради мача бяха въведени ограничавания в придвижването, които затвориха центъра на София.

От 8.00 до 18.00 часа се не разрешават престоят и паркирането на моста пред националния стадион и на ул. " Ген. Гурко " сред бул. " Евлоги и Христо Георгиеви " и бул. " Васил Левски ", оповестиха от Столичната община.

От 14.30 часа до приключването на мача при нужда и по преценка на управлението на Столична дирекция на вътрешните работи се не разрешава влизането на пътни транспортни средства в двете направления (с изключение рейсовете на всеобщия градски транспорт) по ул. " Ген. Гурко " сред бул. " Васил Левски " и бул. " Евлоги и Христо Георгиеви ", по бул. " Евлоги и Христо Георгиеви " сред пл. " Орлов мост " и бул. " Черни връх ", както и по бул. " Драган Цанков " сред бул. " Евлоги и Христо Георгиеви " и бул. " Пейо К. Яворов ".

В петък вечерта от " Левски " оповестиха, че са продадени общо 19 100 билета, което ще направи мача най-посетения за сезона във футболното състезание.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР