Промени в движението през тунела Витиня на автомагистрала Хемус в

...
Промени в движението през тунела Витиня на автомагистрала Хемус в
Коментари Харесай

Ограничават движението през тунела Витиня в посока София

Промени в придвижването през тунела " Витиня " на автомагистрала " Хемус " в посока София ще има от на следващия ден - трафикът се лимитира в две ленти, защото от понеделник в едната тръба стартира ремонт. Агенция " Пътна инфраструктура " предлага на водачите да употребяват и различни направления към столицата, с цел да не се образуват тапи и тапи. Как да стигнем най-бързо в София и от кое място да минем?


Утре, 24 септември, придвижването през тунела в тръбата в посока София се лимитира от 3 в 2 ленти, т.е. едната се затваря.

Причината е, че на 25-и, в понеделник, напълно се затваря тръбата в посока София за придвижване. Тръбата ще остане затворена няколко месеца, защото там стартира голям ремонт, напълно ще бъде реновирано тунелното оборудване сходна на тръбата в посока Варна.

От Агенция " Пътна инфраструктура " приканват водачите, които ще пътуват и ще се прибират към София в неделния ден, да употребяват и остарелия път Ботевград-София при км 35. При нужда, в случай че има интензивно придвижване, от Областното пътно ръководство ще пренасочват трафика по остарелия път, по този начин както това се случи през вчерашния ден, в посока Варна.

АПИ предлага на водачите, които пътуват от Северозападна България в посока София, от градовете Видин, Монтана и Враца, да употребяват и прохода " Петрохан ", както и пътя през Искърското дефиле, с цел да избегнат натоварения трафик през " Хемус ".

На Владая пък, където от няколко дни също тече ремонт на пътя, на следващия ден, 24-е, ще има проведено реверсивно придвижване. Прибиращите се към София ще се движат в две ленти, а към Перник лентата ще е една. От АПИ предлагат на водачите да употребяват и различния път през Автомагистрала " Люлин ".

Утре, също по този начин, от 14 до 20 ч. е неразрешено придвижването на тирове над 12 тона по автомагистралите, пътя Варна-Бургас, Околовръстния път на София, Калотина-София, Русе-Велико Търново.

Автомагистрала " Тракия " е без ограничавания, тъй че по нея можете да се движите умерено. При опция пътуващите към София в неделния ден е целесъобразно да тръгнат на път по-рано. Пътната организация моли водачите да карат деликатно и със съобразена скорост, да не подхващат внезапни маневри и да съблюдават рестриктивните мерки, пътната сигнализация и напътствията на „ Пътна полиция ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР