Проливният дъжд, излял се над Хасково снощи, наводни улици и

...
Проливният дъжд, излял се над Хасково снощи, наводни улици и
Коментари Харесай

Проливен дъжд наводни улици и къщи в Хасково

Проливният дъжд, излял се над Хасково нощес, наводни улици и булеварди, разруши и асфалт, а някои къщи са били цялостни с вода, оповестява уеб сайтът Haskovo.net. Под вода останаха отчасти булевардите „ Васил Левски ” до някогашната Захарна фабрика и бул. „ България ” до Младежкия център.

На места равнището на водата стигаше до половината от височината на колите, описаха хасковлии, попаднали в тапата от коли. Заради натрупалата се вода доста от водачите употребявали обходни направления, съобщи още уеб сайтът.

Количеството паднал дъжд е бил 60 литра на квадратен метър в границите на 40 минути. Това е два пъти повече от нормата за превалявания за един месец.  Бурята е била съпроводена от градушка и мощен вятър. Пороят е наводнил улиците и е блокирал града, съобщи бТВ.

260 сигнала са получени на телефон 112 за наводнени обекти и закъсали коли. При шест от случаите хората са желали евакуация, защото са попаднали във воден капан в колите си.  Всички хора са изведени в точния момент по информация от пожарната. Няма потърпевши хора.

Пет екипа на пожарната са работили цяла нощ по отводняването на града. Към момента няма данни за още наводнени здания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР