Проливните дъждове в щата Рио де Жанейро са причинили смъртта

...
Проливните дъждове в щата Рио де Жанейро са причинили смъртта
Коментари Харесай

Проливни дъждове убиха най-малко 7 души в щата Рио де Жанейро

Проливните дъждове в щата Рио де Жанейро са предизвикали гибелта на минимум седем души, оповестиха управляващите, а 4-годишно момиченце е било избавено след повече от 16 часа в калта, съобщи Асошиейтед прес.

Момичето е извадено живо в град Петрополис, на 69 км северно от Рио. Спасителните екипи трябваше да прекратят работата си в петък вечерта заради заплаха от нови свлачища в района.

Бащата на момичето е умрял при сриването на къщата. Детето оживяло, тъй като той го защитил с тялото си, споделиха членове на избавителните екипи. Още трима души са починали на същото място.

" Синът ми беше боец, прекара цялото това време там и избави дребната си щерка ", сподели пред публицисти Роберто Наполеао, дядо на момичето. " Не можете да си визиите какво е да загубиш наследник. Толкова доста боли. "

Кметовете в щата и губернаторът Клаудио Кастро още от четвъртък сигнализираха жителите за евентуални проблеми през уикенда.

Пожарникарите се затрудняват да доближат до засегнатите от проливните дъждове, доста от които са поданици на от дълго време застрашени региони. В избавителните действия са взели участие и подготвени кучета. Почти 100 души са били избавени, оповестиха управляващите.

Местните управляващи в Терезополис, покрай Петрополис, оповестиха, че един човек към момента е в неопределеност след проливните дъждове.

Метеоролозите настояват, че проливните дъждове, които са засегнали щата Рио, се придвижват към прилежащия щат Еспирито Санто.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР