Проливните дъждове в Бургаско взеха жертва, а има и изчезнал

...
Проливните дъждове в Бургаско взеха жертва, а има и изчезнал
Коментари Харесай

Загинал мъж и изчезнала жена след потопа в Бургаско

Проливните дъждове в Бургаско взеха жертва, а има и липсващ човек. Възрастен мъж се е удавил в наводненото село Полски извор, заяви бТВ. Според данни на Нова ТВ самоличността му към този момент е незнайна. В същото време в друго село - Черни връх, има жена в неопределеност. Тя сама е подала сигнал на телефон 112, само че към този момент избавителните екипи не могат да я открият.

Към 6:00 часа тази заран в дежурната част на РДПБЗН-Бургас са получени към 150 сигнала за наводнени къщи и улици в селата на територията на община Камено. Пожарни екипи се пробват да доближат до засегнатите места. В момента водата се оттича и дъждът понижава. Най-тежка е обстановката в селата Константиново, Братово, Ливада, Равнец, Черни връх и Полски извор, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Според информация на бТВ 77 души са поискали да бъдат евакуирани. В избавителните дейности са се присъединили няколко противопожарни екипа, водолази, тежка техника, в това число верижна машина вид " Амфибия ".

В Камено е оповестено бедствено състояние. В Бургас също, само че на този стадий то е отчасти.

Заместник-кметът на Камено Георги Георгиев сподели, че половината от жителите на 12-хилядната община са блокирани от водното злополучие. Те са на мрачно и под вода, която е толкоз висока, че табелите на някои от селата не се виждат. Има и отнесени мостове.

Екипи на общината и полицията обикалят язовирите и досега не са разкрили скъсана стена. Жители на Равнец обаче настояват, че са били наводнени от водоем в село Трояново. Деретата по реките са били почистени.

В разследване на проливните дъждове са се образували високи приливни талази, които са заляли пътища и жилищни постройки в селата Полски извор, Ливада, Тръстиково, Черни връх. Пострадали са и елементи от кварталите на Бургас " Меден Рудник”, " Горно Езерово” и " Долно Езерово”. В село Трояново са отнесени цели улици, както и площадът. Спасителните екипи не могат да стигнат до селото, тъй като цялото обитаемо място е под вода.

Има и много обитаеми места без електричество. Това са селата Черни връх, Тръстиково, Равнец, Ливада, Желязово, Полски извор. Изпратени са екипи на ЕВН, само че заради наводненията те мъчно доближат до местата на повредите. В селата Чукарка и Драгово, също е прекратено електроподаването, екипи на електроразпределителното сдружение към този момент работят по премахване на казуса.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР