Проливните дъждове са отмили пясъка на павираните алеи на Младежкия

...
Проливните дъждове са отмили пясъка на павираните алеи на Младежкия
Коментари Харесай

Дъждовете разклатиха паветата на тепетата

Проливните дъждове са отмили пясъка на павираните алеи на Младежкия рид, Бунарджика, Сахат тепе и на калдъръма на Трихълмието. " Всички места, където в настилката се появиха огромни фуги, са разказани, с цел да бъдат запълнени ", сподели кметът на " Централен " Георги Стаменов. Налага се на Бунарджика да се пренаредят част от паветата, разместени вследствие на пороя, само че спомагателната работа се поема за сметка на компанията реализатор " Драгиев и ко ". Обществената поръчка за благоустрояването на хълма е за 2 млн. лв..

Още през февруари " Марица " писа, че на Бунарджика се прави фалшив ремонт. Тогава читатели ни алармираха, че пътят с калдъръм и дребни павета от източната страна на тепето бил разкопан за полагане на кабели, след което камъните и паветата се поставят непосредствено върху пръстта, а не върху легло от пясък, каквато е вярната технология. " При това състояние, още след първите дъждове, камъните ще тръгнат във всички направления ", предизвести вестникът ни.

Според проектите се чака цялостният ремонт на тепето да бъде приключен до края на юли. Всички скали от източната страна на хълма откъм бул. " Руски " към този момент са обезопасени. Скалният масив, щръкнал над акведукта и езерото, е обрушен, а скатовете, в това число и от южната страна на тепето, на които има пукнатини, са напръскан с бетонов разтвор. Така няма да събират влага.

От другата седмица ще възвръщат остарялата пързалка до акведукта. На алеите към този момент са инсталирани 70 нови LED лампи. След завършването на алеите ще бъде пуснато влакчето до върха на тепето.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР