Проливните дъждове, довели до катастрофални наводнения в югозападната част на

...
Проливните дъждове, довели до катастрофални наводнения в югозападната част на
Коментари Харесай

7 жертви на наводненията в Япония, 56 в Китай

Проливните дъждове, довели до пагубни наводнения в югозападната част на Япония, лишиха живота на минимум 7 души, съобщи ДПА, като се базира на локални медии. 22 души се водят за изчезнали.

Най-засегнати са префектурите Оита и Фукуока, където стотици хора чакат да бъдат избавени от наводнените региони, а 144 000 души не могат да се приберат по домовете си.

Рекордните порои провокираха невиждани наводнения и свлачища, които унищожиха къщи на японския остров Кюшу. Пътищата са превърнати в пълноводни реки, по които се носят коли и изкоренени дървета. Хиляди военни и членове на силите на реда вземат участие в избавителните интервенции в засегнатите региони. Заради стихията формалното оповестяване на годежа на японската принцеса Мако с неин съученик, планувано за на следващия ден, се отсрочва, добавя Българска телеграфна агенция.

Същевременно в Китай рекордните за последните 60 години проливни дъждове лишиха живота на общо 56 души от 22 юни до момента, съобщи ДПА. За безследно изчезнали се водят 44 души, добавя ТАСС. Дъждовете провокираха наводнения и свлачища през последните две седмици в провинция Хунан в Централен Китай. Над 11,45 милиона души понесоха материални вреди вследствие на бедствието, разрушени са 38 600 здания, наводнени са над 879 600 хектара аграрни площи.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР