Проливни дъждове засегнаха и най-големия турски град Истанбул. В резултат

...
Проливни дъждове засегнаха и най-големия турски град Истанбул. В резултат
Коментари Харесай

След Халкидики и Истанбул под вода, реки по улиците

Проливни дъждове засегнаха и най-големия турски град Истанбул. В резултат на преваляванията са наводнени няколко метростанции, подземни паркинги и тунели, съобщи „ Си Ен Ен Тюрк”.

Движението в доста елементи на града е парализирано. Градската администрация прикани жителите да не употребяват превоз, доколкото е допустимо.

Наводненията в града съответстваха с тези в Гърция - Халкидики е под вода, а Ситония, където има доста българи, е със залети плажове. Причината е циклонът "Медуза ", който стигна България, само че се измества към вътрешността на морето.

Турските метеоролози предизвестяват за усилване

напразно и дъжда в европейската част на страната, заради което има заплаха от свлачища.

Реки текат към метростанциите:

Istanbul'umuzun guzelliklerinden Gayrettepe metro selalesi pic.twitter.com/F5xV9AnfiV
— Melis I (@Mellowmeloo) 18 юли 2017 година
Градът осъмна в мрак поради проливния дъжд, който продължава от нощес насам. За един час в Истанбул са се изсипали 50 литра превалявания на един кв. м, като лимитът е 30 литра.

Истанбул безусловно е в плен на пороите. Реки текат по улиците и в двете елементи на мегаполиса.

Телевизиите демонстрираха хора, които плуват или се пробват да преминат през водите, които текат като реки. Коли се носят по водата.

Istanbul hit by heavy rainfall, flash floods https://t.co/tPE7ScVwDN pic.twitter.com/YY6JjkEVtF
— Hürriyet Daily News (@HDNER) 18 юли 2017 година
Трафикът е блокиран. На мостовете над Босфора са се образували дълги опашки от коли. Много хора не могат да се придвижат до работните места. На автомагистралата Е-5 има наводнени сектори. Духа мощен вятър.

Според синоптиците преваляванията се чака да продължат през целия ден

с по-голяма мощ в обедните и следобедните часове. Валежите може да стигнат до 100 литра на кв. метър, което е доста съществено предизвестие. Засега няма спирания в електрозахранването, само че ситуацията в трафика е отчайващо. Не се оповестява за потърпевши хора.

Валийството на Истанбул насочи апел към жителите на мегаполиса да не потеглят на път с колите си.

„ За да няма още по-големи усложнения при пътуванията, породени поради интензивните превалявания, молим жителите да не потеглят на път с персоналните си коли, в случай че не е безусловно наложително”, се споделя в обръщение на валийството, качено в Тwitter.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР