Проливни дъждове се очакват в цялата страна, прогнозират синоптиците.Днес максималните

...
Проливни дъждове се очакват в цялата страна, прогнозират синоптиците.Днес максималните
Коментари Харесай

Проливни дъждове се очакват в цялата страна

Проливни дъждове се чакат в цялата страна, предвиждат синоптиците.

Днес оптималните температури ще бъдат сред 11 и 16 градуса. В околните часове ще стартират превалявания от дъжд, които до края на деня ще обзет съвсем цялата страна, в това число и Черноморието.

Предупреждение за интензивни превалявания, съпроводени тук-там от гръмотевици и условия за градушки е оповестено в Западна и Централна България, а на следващия ден код жълто за обилни количества е в действие в Централна и Източна България.

През деня със мощен вятър от север-северозапад ще нахлува по-студен въздух и оптималните температури ще бъдат от 8 до 13 градуса, в югоизточните региони към 15°.

С продължаващото захлаждане вечерта в северозападните региони и по високите полета на Западна България, а през нощта против сряда и в Лудогорието, дъждът ще се минава в сняг.

В планините ще бъде облачно с превалявания, над 900-1000 метра - от сняг. Ще духа сдържан южен вятър, който ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Температурите ще се намалят и оптималните в курортите ще са до 3-4 градуса над нулата, а на Алеко - към нулата.

Застудяване и проливни превалявания от дъжд се чакат и съвсем на всички места на Балканите. Причината – добре изразен средиземноморски циклон, който ще дефинира времето на полуострова през идващите дни.

В сряда у нас ще се задържи прохладно, с превалявания, само че към този момент по-слаби и най-вече от дъжд. През идващите дни ще има повече слънчеви часове и изолирани валежи. Минималните температури още ще се намалят и в доста региони ще бъдат негативни, само че оптималните ще тръгнат нагоре.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР