Проливни дъждове, последвани от силни ветрове, убиха най-малко 27 души,

...
Проливни дъждове, последвани от силни ветрове, убиха най-малко 27 души,
Коментари Харесай

Бури и потоп отнеха живота на най-малко 27 души в Северозападен Пакистан

Проливни дъждове, последвани от мощни ветрове, убиха минимум 27 души , в това число осем деца, в северозападен Пакистан, оповестиха публични лица в неделя.

Късно в събота бурите са засегнали четири региона на провинция Хайбер Пахтунхва, като измежду починалите са пет братчета и сестричета на възраст сред 2 и 11 години.

" Най-малко 12 души бяха заровени живи, откакто покривите и стените на къщите им се срутиха ", сподели за Агенция Франс Прес Таймур Али Хан, представител на провинциалния орган за ръководство на бедствията.

По думите му повече от 140 души са ранени, а над 200 животни са умрели .

Властите са оповестили изключително състояние в четирите региона.

Междувременно циклон си проправя път през Арабско море към крайбрежията на Пакистан и Индия, като се чака да доближи сушата в края на седмицата.

Пакистанските управляващи оповестиха, че ще стартират да изтеглят сред 8 000 и 9 000 фамилии от крайбрежието на провинция Синд, в това число в мегапристанищния град Карачи, където живеят към 20 милиона души.
 20 починали и 80 ранени след проливни дъждове в Пакистан
20 починали и 80 ранени след проливни дъждове в Пакистан

Бедствието аргументи и огромни материални шети

Армията ще бъде изпратена от понеделник, с цел да окаже помощ.

При приближаването си циклонът може да донесе ветрове, бурни талази и наводнения в градовете от вторник вечерта, оповестиха от Агенцията за ръководство на бедствията в неделя.

" Рибарите са посъветвани да не излизат в намерено море, до момента в който (метеорологичната) система не премине до 17 юни ", обявиха от организацията.

В прилежаща Индия Метеорологичният департамент заяви в неделя, че бурята евентуално ще премине през регионите Саураштра и Куч в западната част на щата Гуджарат, както и през прилежащите пакистански крайбрежия към обяд в четвъртък.

Той предизвести, че евентуално ще доближи сушата като " доста мощна циклонална стихия с оптималната непрекъсната скорост напразно 125-135 км/ч, с пориви до 150 км/ч (93 благи в час) ".

Учените настояват, че изменението на климата прави сезонните дъждове по-силни и по-непредсказуеми.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР