Проливни дъждове и топенето на снеговете причиниха наводнения в националния

...
Проливни дъждове и топенето на снеговете причиниха наводнения в националния
Коментари Харесай

Паркът Йелоустоун в САЩ с огромни щети от наводненията

Проливни дъждове и топенето на снеговете предизвикаха наводнения в националния парк " Йелоустоун " в Съединени американски щати, съобщи Асошиейтед прес.

Това наложи евакуацията на някои елементи от парка, а наводненията доведоха до прекъсване на тока и принудиха чиновниците на " Йелоустоун " да затворят всички негови входове за неопределен срок.

Голям брой жилищни здания и други постройки бяха унищожени. Понастоящем обаче няма данни за потърпевши. Служителите на " Йелоустоун " обявиха, че преценят какви са вредите от бурите, които отнесоха мостове, предизвикаха свлачища и откъснаха от света дребни градове, чиито поданици се наложи да бъдат евакуирани с лодки и хеликоптери.

Не е ясно какъв е броят на посетителите, които са блокирани в парка или които са били принудени да го изоставен, а също по този начин не е ясно и какъв е броят на локалните поданици, които са към този момент отвън парка, откакто са били избавени и евакуирани.

Някои от най-сериозните вреди са в северната част на парка и в обитаемоте места в Южна Монтана, които са в непосредствена непосредственост до " Йелоустоун ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР