Проливни дъждове и кални свлачища в Бразилия станаха причина за

...
Проливни дъждове и кални свлачища в Бразилия станаха причина за
Коментари Харесай

Проливни дъждове и кални свлачища в Бразилия отнеха живота на 7-годишно дете и жена

Проливни дъждове и кални свлачища в Бразилия станаха причина за гибелта 7-годишно момиченце и млада жена в северната част на щата Сао Пауло, като има опасения за още жертви, съобщи Асошиейтед прес, като се базира бразилските управляващи.

Градовете Сао Себастиао и Бертиога анулираха плануваните карнавали.

Brazil: 36 people killed as heavy rain causes flooding and landslides in Sao Paulo state
— Sky News (@SkyNews)
Детето е умряло в град Убатуба, ситуиран на към 220 километра северно от Сао Пауло. Кметът на прилежащия град Сао Себастиао заяви, че 35-годишна жена е починала, откакто е била ударена от дърво. Той добави, че доста хора към момента са под отломките на разрушените си жилища.

Според информация на управляващите в щата Сао Пауло за един ден преваляванията в района са надхвърлили 600 милиметра, което е извънредно висока стойност за Бразилия за толкоз къс интервал. 

Телевизиите излъчиха фрагменти с наводнени къщи, от които се виждат единствено покривите. Местните поданици употребяват дребни лодки, с цел да придвижват предмети и хора до по-високи места. Пътят, който свързва Рио де Жанейро с пристанищния град Сантос, е блокиран от свлачища и наводнения.

Северното крайбрежие на щата Сао Пауло е известна карнавална дестинация за заможни туристи, които избират да стоят надалеч от всеобщите улични празненства в огромните градове, отбелязва АП.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР